Table of Content

Emerald är energiska!

Är de inte?

Det räcker med en enda blick för att bli kär i Emeralds

Smaragd är den perfekta ädelstenen för att representera vitalitet och ungdomar och blivande brudar väljer smaragdförlovningsring som ett alternativ till diamanter eftersom den gröna nyansen på smaragdguldförlovningsringar är iögonfallande och hisnande.

Och inte bara det, en smaragd kompletterar alla typer av metallfärger vare sig det är roséguld, gult guld eller vitguld underbart och finns i olika nyanser från ljusgrönt till blågrönt.

Du kommer att lära känna smaragd och dess charm, fortsätt bara med den här bloggen!

Är Emerald en bra förlovningsring?

Emerald är en spektakulär pärla och är ett populärt val för förlovningsringar, och av goda skäl är de vackra, unika och har en rad fördelar som andra stenar helt enkelt inte kan matcha.

Kändisar som Victoria Beckham och Halle Berrys naturliga smaragdförlovningsringar är de mest framstående smycken som gjorde oss alla avundsjuka.

Smaragdförlovningsringar är attraktiva, hållbara och de är ganska motståndskraftiga mot flisning och repor och framför allt tål smaragder med tidens tand.

Om du funderar på en smaragdförlovningsring, här är några saker du bör veta varför smaragd är ett utmärkt val som förlovningsring -

  • Smaragder är hållbara

    En av de viktigaste egenskaperna i en förlovningsring är hållbarhet. När allt kommer omkring är en smaragdring som du kommer att bära varje dag för resten av ditt liv. Den måste kunna motstå påfrestningarna av dagligt slitage.

    Detta är ett viktigt övervägande om du lever en aktiv livsstil eller har ett jobb som kräver att du använder dina händer. En smaragdring kommer att kunna hålla jämna steg med dig utan att behöva bytas ut eller repareras så ofta som andra ringar kanske.

  • Smaragder är sällsynta

    Smaragder är också ganska sällsynta, vilket gör dem desto mer speciella. Till skillnad från diamanter, som bryts i stora mängder över hela världen, finns smaragder bara i en handfull länder. Detta inkluderar Colombia, Brasilien, Zambia och Zimbabwe, och det är därför de kan vara riktigt dyra.

    Denna sällsynthet ökar också deras värde, så om du någonsin bestämmer dig för att sälja din smaragdring kommer den troligen att vara värd mer än vad du betalade för den från början. Detta gör dem till en fantastisk investering, såväl som ett vackert smycke.

Smaragd förlovningsring Betydelse

Emerald Engagement Ring Meaning

Att skaffa en smaragd förlovningsring skulle innebära en sann återspegling av tur, kärlek, hopp och frid i ditt förhållande. När din partner ger dig en smaragd förlovningsring skulle det betyda att de är helt förtjusta i dig och dess sätt att visa kärlek och engagemang och lojalitet mot dig.

Dessutom symboliserar smaragd som en förlovningsring början på ett lyckligt och välsignat äktenskap, den återspeglar också din framgångsrika kärlek.

Kan smaragd bäras som förlovningsring?

Smaragdringar för kvinnor är vackra, vilket är anledningen till att många moderna brudar väljer att bära dem som förlovningsringar. Medan smaragder har varit populära i århundraden, har de sett en återväxt i popularitet de senaste åren.

Det finns många anledningar till varför smaragder gör fantastiska förlovningsringar.

  • För det första är smaragder iögonfallande. Smaragder finns i en rad olika nyanser, från djupgrön till ljusgrön, och varje sten är helt unik. Det betyder att din förlovningsring verkligen kommer att vara unik.

  • För det andra sägs smaragder representera kärlek och trohet. I många kulturer förknippas smaragder med gudinnan Venus, som är kärlekens gudinna. Smaragder tros också ge både lycka och lycka till människor som bär dem.

  • Äntligen, smaragder är otroligt hållbara. De rankas högt på Mohs hårdhetsskala, vilket innebär att de tål mycket slitage. Detta gör dem idealiska för vardagsbruk, eftersom du inte behöver oroa dig för att de ska skadas eller repas.

Poäng att komma ihåg när du köper smaragdring

Points to remember while buying emerald ring

När du köper en smaragdring är det viktigt att tänka på "4 Cs."De "fyra Cs" av diamanter står för Carat, Clarity, Cut och Color. Men eftersom smaragder inte är graderade på samma skala som diamanter, står de "fyra Cs" av smaragder för färg, skärning, klarhet och karatvikt.

  • Färg

    Färg är den viktigaste faktorn när man avgör kvaliteten på en smaragd. Den ideala smaragden är en djupgrön utan gula eller blå nyanser. Det gröna ska vara jämnt fördelat över hela stenen och det ska inte finnas någon färgzon.

  • Klipp ut

    Klippning är också mycket viktigt när det kommer till smaragder. En snyggt skuren smaragd kommer att ha bra symmetri och proportioner. Den kommer också att skäras för att maximera stenens färg och klarhet.

  • Klarhet

    Klarhet är en annan viktig faktor att tänka på när du köper en smaragdring. Smaragder ingår vanligtvis, vilket betyder att de innehåller inneslutningar (defekter) som kan påverka deras transparens och övergripande utseende. Inneslutningar kan få en smaragd att se mörkare eller mattare ut än den faktiskt är. Vissa inneslutningar kan dock också ge en smaragd extra karaktär och personlighet.

  • Karatvikt

    Karatvikten är det sista "C" att tänka på när man köper en smaragdring. Smaragder mäts i karat precis som diamanter; dock finns de vanligtvis inte i storlekar över två karat. Större smaragder är extremt sällsynta och därför mycket dyra.

Våra bästsäljande smaragdförlovningsringar

  1. Oval Emerald East West förlovningsring

    Oval Emerald East West Engagement Ring

    En unik smaragdförlovningsring, med en touch av vintage. Denna förlovningsring är handgjord i guld med en förtrollande tilltalande. Med en 4X6 MM oval form av smaragd ädelsten, hållen i stiftinställning och den guldfärgade vintagedesignen runt den gör denna ring mycket mer önskvärd.

  2. Vintage Inspired Emerald Förlovningsring

    Vintage Inspired Emerald Engagement Ring

    Denna fantastiska ring kommer definitivt att lägga en touch av lyx till din stora! Med en fängslande rundskuren smaragd som en mittsten och markisskuren smaragdflankering för att komplettera ringen. Denna ring är ytterligare accentuerad med runda bländande diamanter. Presentera denna vintage smaragd förlovningsring för din dam och lämna henne imponerad!

  3. Octagon Cut Emerald Solitaire Förlovningsring

    Octagon Cut Emerald Solitaire Engagement Ring

    Vilken elegans det är! Denna förlovningsring är en perfekt dagring. Med en 4X6 MM oktagonslipad smaragd, vackert hållen i stiftinställning, medan de runda glänsande diamanterna accentuerar ringen med sin närvaro. Denna solitärförlovningsring är gjord i guld för överflöd. Skaffa den här ringen till din dam och trollbinda henne med denna överraskning.

  4. Emerald Halo förlovningsring

    Emerald Halo Engagement Ring

    Denna utsökta förlovningsring är inte bara fantastisk, utan har också en djup betydelse. Med en 5X7 MM Oval Cut Emerald, hållen i kloinställning och rundslipad diamanthalo framhäver skönheten i denna ring ännu mer. Denna smaragd diamantförlovningsring är en hisnande ring för förlovning, din blivande brud skulle vårda dess skönhet.

  5. Emerald Teardrop Förlovningsring Set

    Emerald Teardrop Engagement Ring Set

    Ett set för förlovningsringar som representerar din kärlek och hängivenhet, med en 6X8 MM päronslipad smaragd i bezel-inställning och för att ytterligare lägga till mer charm till denna pjäs, är diamanter utsmyckade i denna - hela utseendet på den här ringen ser vintage ut. Få din dam att känna sig pladask med denna smaragdfärgade förlovningsring.

  6. Oval Cut Emerald Solitaire Förlovningsring

    Oval Cut Emerald Solitaire Engagement Ring

    Ge ett uttryck för din kontakt med kvinnan du älskar och ge henne denna Emerald Solitaire Förlovningsring. Den här ringen är utsökt designad med en 7X9 MM Oval Cut Emerald i dubbla stift och den runda glittrande moissaniten som hålls i baren för att lägga till mer charm till denna ring. Denna ovala smaragdring är en hisnande förlovningsring.

  7. Päronskuren Emerald Double Halo Förlovningsring

    Pear Cut Emerald Double Halo Engagement Ring

    Begå din kärlek med din dam genom att presentera den här dubbla haloförlovningsringen för henne. Med 4X6 MM päronslipad smaragd i utsticksinställning och glittrande rund diamant framhäver ringen genom att bilda dubbel gloria. Denna klassiska förlovningsring är tillverkad i guld för sin överflöd.

  8. Octagon Cut Emerald Förlovningsring

    Octagon Cut Emerald Engagement Ring

    Denna smaragd förlovningsring skulle utan ansträngning uppmärksamma sin otroliga utstrålning. Med en 5X7 MM oktagonslipad smaragd i stiftinställning och diamanten utsmyckad som halo stjäl showen. Diamanten hålls fängslande på skaftet ser vacker ut. Ta den här ringen till din dam och överväldiga hennes hjärta! Detta snitt är också känt som Emerald cut och denna stil är bland en av de mest eftertraktade berömda smaragdförlovningsringarna.

  9. Emerald Vintage Flower Förlovningsring

    Emerald Vintage Flower Engagement Ring

    Gör något över hennes förväntningar och presentera henne denna vintagering för förlovning. Med en 4X6 MM oval slipning och de rundslipade läckra diamanterna tillför ytterligare skönhet till denna förlovningsring. Få din dam att gå pladask med denna vackra förlovningsring. Denna vintagepjäs är handgjord i guld för glänsande tilltal.

  10. Emerald Split Shank Engagement Ring

    Emerald Split Shank Engagement Ring

    Tilltalande och klassisk, den här ringen skulle överträffa alla hennes förväntningar. Med en 5 MM rund form smaragd som en mittsten, hållen i utsprång och gloria av runda glittrande diamant ger mer charm till ringen. Detta delade skaftet ser klassiskt ut, skaffa denna eleganta ring till din dam och överraska henne med denna förlovningsring.

  11. Emerald Heart Förlovningsring

    Emerald Heart Engagement Ring

    Ge en fängslande vädjan till din dam med denna glittrande hjärtaförlovningsring, med en 8 MM hjärtformad smaragd, hållen i kloinställning för förtrollande tilltal. Det delade skaftet på denna förlovningsring är vackert utsmyckat med moissanite. Ta den här ringen till din vackra dam och imponera på henne med ditt val.

  12. Smaragdblommig förlovningsring

    Emerald Floral Engagement Ring

    Din dam skulle säkert uppskatta denna blommiga förlovningsring på sin stora dag. Skaftet har en rundslipad 4 MM smaragd, hållen i stiftinställning, skaftet är utsmyckat med blommönster, och skönheten accentueras ytterligare med rund diamant för att göra denna förlovningsring mer önskvärd.

  13. Emerald Designer förlovningsring

    Emerald Designer Engagement Ring

    Denna ring är en elegant charmör, med en rund glittrande smaragd, den har diamantgloria för att lägga till mer charm till ringen, och dessutom accentuerar skaftet med diamant för att göra denna ring till ett förtjusande fina smycke. Skaffa denna förlovningsring till din dam och trollbinda henne på hennes stora dag.

  14. Smaragdguld förlovningsring

    Emerald Gold Engagement Ring

    Denna förlovningsring är magnifik och utsökt och är gjord i guld för förtrollande tilltal. Med en rundskuren smaragd i kloinställning för förtrollande tilltal. Diamantens utsmyckning gör denna ring mer fängslande. Om din dam älskar enkelhet och elegans, då skulle denna förlovningsring vara bland hennes favoritsmycke.

  15. Smaragd och Moissanite förlovningsringar

    Emerald and Moissanite Engagement Ring Set

    Lova att ägna all din kärlek genom att presentera denna smaragdfärgade förlovningsring till din dam. Med en 6 MM rundskuren smaragd som en mittsten, hålls fängslande i kloinställning för en förtrollande överklagande. För att göra detta ringset mer charmigt, hålls baguette och moissanite för glänsande tilltalande.

  16. Smaragd brudringset

    Emerald Bridal Ring Set

    Det finns inget bättre sätt att glädja din dam på hennes stora dag än att presentera det mest lockande förlovningsringssetet för henne. Med en 6 MM rund form smaragd, hållen i 6 klor inställning för en mer hård look. Denna brudringset är ytterligare accentuerad med rund moissanite, den har en förstärkarring för att skapa en klassisk statement-look.

  17. Octagon Cut Emerald Förlovningsring med diamant

    Octagon Cut Emerald Engagement Ring with Diamond

    En kraftfull symbol för evig kärlek, denna smaragddiamantförlovningsring är ett tidlöst smycke. Med en 6X7 MM oktagonslipad smaragd i 4 stift och trion av runda bländande diamanter är satta på båda sidor av mittstenen för att göra denna förlovningsring mycket mer klassisk.

  18. Vintage Inspired Emerald Solitaire Förlovningsring

    Vintage Inspired Emerald Solitaire Engagement Ring

    Denna förlovningsring är ett tilltalande smycke, prydd med en rund skuren smaragd och hela designerskaftet är dekorerat med diamanter för att få det att se mer fantastiskt ut. Denna smaragd vintage förlovningsring är ett fantastiskt fint smycke, din dam skulle bli kär i dig igen.

  19. Marquise Cut Emerald Förlovningsring

    Marquise Cut Emerald Engagement Ring
  20. Oval Emerald Designer förlovningsring

    Oval Emerald Designer Engagement Ring

    Det är inte bara en förlovningsring, utan ett konstverk som skapats för att du ska fira den mest speciella dagen i ditt liv. Med en 6X8 MM oval skuren smaragdsten och marquiseslipad diamant som flankerar båda sidor och bildar bladliknande design - vilket gör denna ring till ett verkligt vackert smycke.

Avslutning :-

Smaragdernas skönhet gjorde dig sugen på att köpa dem, eller hur? Vi visste att du inte kunde motstå det och det är därför vi har ett enormt sortiment av smaragdförlovningsringar på vår webbplats. Du kan bläddra bland fler mönster och få den bästa för din dam.

Rosec Jewels