:
:
:
:
:
:
Table of Content

Polki-smycken är en av de äldsta formerna av smycken, som introducerades under Mughal-eran. Det uppstod för många århundraden sedan när härskarna tog med sig denna unika konst till Indien. Det populariserades sedan av kungafamiljerna över den indiska subkontinenten. Än idag påminner Polki om ett rikt indiskt kulturarv. Detta är en anledning till varför polki brudsmycken är en stor hit bland blivande indiska brudar. På något sätt låter det dem ta till sig sina traditioner och arv på sina stora dagar.

Så, vad är Polki? Varför anses det vara ett tidlöst smycke?

Polki är en rå och naturlig form av en diamant. Till skillnad från traditionella diamanter, genomgår de inte omfattande behandling för att härleda sin form. Snarare används de i sin ursprungliga version, dvs.e de är oslipade, opolerade och oslätade. Denna råhet förhöjer deras skönhet och värde. Ofta kombineras polkidiamanter med färgglada ädelstenar som rubiner och smaragder i smyckena för att göra dem mer estetiskt tilltalande.

Än idag är brudsmycken i polki en eftertraktad byxa som många snart gifter sig föredrar. Om du vill blända och ha lite extravagans på din bröllopsdag, är ett utsökt polkiset vad du behöver. Polki är inte bara ett smycke du tar på dig, det kopplar bruden till rötterna eftersom det är traditionella smycken. Att ha arvegods som polkismycken betyder att du kan förmedla dem. Det är tidlöst och har ett betydande värde för alla kvinnor, inte bara för blivande giftermål.

Låt oss ta en titt på typerna av Polki-smycken 

Let’s have a look at the Types Of Polki Jewelry

Är du sugen på att lägga vantarna på några polkismycken? Här är olika tillgängliga alternativ inom polkismycken som du måste vara medveten om:

  • Polki örhängen: Polki örhängen är ett elegant sätt att piffa upp vilken look som helst. De enkla klassiska örhängena med polkidiamanter är varje tjejs moderäddare. Juvelerarna fortsätter att behålla den gamla världens charm intakt genom polki jhumka som är inställd i vintage eller naturinspirerad design.

  • Polkihalsband: De är höjdpunkten i alla polkibröllopssmycken. Polki-halsbandet kan vara ett klassiskt halsband prydt med oslipade diamanter eller polki jadau-halsbandet som alltid har varit det föredragna valet av moderna blivande brudar.

  • Polki Nath: Polki Nath eller näsring ger dig utseendet och känslan av en indisk prinsessa. Om du drömmer om ett bröllop som får dig i rampljuset, inkludera då en polki nath i dina polki brudsmycken.

  • Polki Maang Tikka: Den majestätiska looken du vill perfekta på ditt bröllop är svår att uppnå utan en polka mang tikka. Välj samtida eller fusionsdesigner med tanke på din ansiktsform, polki brudsmycken och dagens outfit.

  • Polkiset: Gör ett utarbetat stiluttalande genom att välja ett matchande polkiset som kommer med ett par örhängen och utsmyckade halsband.

Vilka typer av Polkis finns i ett Polki-smyckeset?

Polki kategoriseras huvudsakligen i tre grader, Syndicate, Zimbabwe och Kilwas.

Som köpare måste du vara välutbildad om kvaliteten på materialet som ingår i tillverkningen av polki brudsmyckena.Här är egenskaperna som gör varje polkidiamant utmärkande:

  • Syndicate är den bästa graden av Polki som ofta är en del av stora polki brudsmycken. Tidigare användes termen i stor utsträckning inom smyckesindustrin för att indikera materialet som erhållits från Dee Beers.

  • Zimbabwe är en andra klass av Polki, vilket antyder att Polki kommer från Zimbabwes gruvor i Afrika. Det är också en idealisk polki-diamanter som ingår i polki-bröllopssmycken av hantverkare.

  • Sista kommer Kilwas, som är den lägsta kvaliteten på polki. Ofta behandlas kilwas för att förbättra dess utseende. Om du har en panache för gammaldags charm som polki brudsmycken, är ovanstående kvaliteter ditt idealiska val.

Medan du lägger till polkismycken i din garderob, se till att du lägger händerna på polki av högsta kvalitet.

För dem som älskar att följa trenderna är Hyderabadi och öppen polki bättre alternativ.

Hyperabadi polki är en modern version av de traditionella jadausmyckena, som är relativt billiga, medan i öppna polki är polki-diamanterna placerade på en guldram utan emaljbeläggning på baksidan, vilket ger den en oöverträffad briljans.Gör lite research innan du letar efter polki brudsmycken som visar upp din personlighet och stilestetik.

Ska du köpa Polki-smycken?

Trots de förändrade modetänket, är polki brudsmycken fortfarande det bästa valet för moderna brudar. Och vi tror att de kommer att fortsätta leva vidare i många år framöver. Som sagt, att köpa polkismycken är en klassisk investering som en nygift så småningom kan överföra som ett arvegods inom familjen. Bortsett från det sentimentala värdet har brudpolkismyckena också kulturell betydelse som är svår att förbise. Olika kulturer relaterar till detta tidlösa smycke på olika sätt, vilket gör det verkligen värdefullt.

Should you Buy Polki Jewelry?

Men kom ihåg att det inte finns något återförsäljningsvärde för polki-bröllopssmycken, eftersom metallen som de sitter på inte kan smälta för att skapa nya mönster eller smycken som slipade diamanter. Det minskar inte dess status som vardagssmycken.

Hur tar man hand om Polki-smycken?

Ett känsligt smycke som polkibröllopssmycken kräver särskild uppmärksamhet och omsorg. Eftersom mindre vårdslöshet kan få dig att förlora sin lockelse. Vi vill absolut inte att de ska hända. Så här är några expertföreslagna sätt att ta väl hand om dina polkismycken:

Blötläggningsmetod

Samla några enkla ingredienser som vatten och mild diskmedel i en skål. Se till att fylla skålen med tillräckligt med vatten för en ordentlig blötläggning. Låt denna vattenlösning stå i tio minuter så att ackumulerad smuts eller smuts lossnar.

Låt den lufttorka eller klappa den försiktigt torr med en luddfri trasa eller mikrofiberduk eller någon mjuk putsduk för smycken. Om mer envis smuts finns kvar, upprepa rengöringsprocessen. Alternativt kan du använda en tandborste med mjuka borst för att ta bort eventuellt ytterligare damm från dina polki brudsmycken.

Kemtvätt

Om glansen på dina smycken håller på att dö, är det dags att göra en snabb rengöring. Ta en torr trasa som en mjuk luddfri trasa eller en pappershandduk och flytta händerna försiktigt över polkismyckena. Detta fungerar bäst om polki brudsmyckena inte har lidit mycket skada på grund av vardagligt slitage.

Sök på en professionell rengöring

Även om dessa huskurer fungerar bra på de flesta smycken, måste du ändå ta polkismyckena till en professionell. Experterna kan göra en djuprengöring över och runt kanterna och sidorna, vilket kommer att lägga mer magi till dina polki brudsmycken. Leta efter en autentisk juvelerare som har tidigare erfarenhet av att hantera känsliga juveler som dessa.

Tips för att lagra Polki-smycken

Tips to Store Polki Jewelry
  • Förvara dina favoritjuveler i lufttäta lådor. Om du äger flera stycken, försök att förvara dem i olika smyckeskrin. Om du sätter ihop alla dina polki brudsmycken kommer de sannolikt att skadas.

  • Se till att smyckena inte kommer i direkt kontakt med solljus eller fukt eftersom det kan leda till att de blir smutsiga.

  • Undvik att använda parfymer eller hårsprayer när du har burit polki brudsmyckena.

Ett enkelt hack: Köp färdiga lådor med en satinduk sydd inuti. Detta skulle spara dig mer extra ansträngning.

Slutsats -

Polki-smycken är en blandning av traditionell indisk estetik och modern design. Det kräver kompetens och mycket hantverk för att få ut dessa smycken till världen. Rosec Jewels, erkänner och uppskattar insatserna från våra hantverkare och hantverkare, som tillbringade otaliga dagar för att hålla denna gamla skönhet vid liv.

Ta gärna i kontakt med våra modekonsulter för att hjälpa dig hitta unika och utsökta polkibröllopssmycken.

Rosec Jewels