Table of Content

Blå safir är födelsestenen för september månad, den underbara ädelstenen anses vara riktigt magisk. Men tror du att varje Blue Sapphire har motsvarande magiska krafter? Tja, om du har liknande tvivel. Vi har något packat för dig, sju viktiga frågor du bör ställa till din juvelerare eller smyckesleverantör innan du säger "Ja" till din "Blue Sapphire förlovningsring". Vikten av att ha en fräsch naturlig ädelsten är oöverträffad om du går för den förälskade eller labbodlade ädelstenen. De unika egenskaperna arbetar för att förbättra ditt liv ur varje perspektiv. De uppenbara fördelarna med människor som har burit Blå safirringar hela livet är: 

  • Den enorma mängden rikedom och ekonomisk frihet.

  • Förtroende att visa sig vara en framstående samhällsmedlem.

  • Mod och lycka att ta möjligheter.

  • Förbättrad hälsa och en betydande minskning av hälsoproblem.

Listan kan fortsätta och fortsätta eftersom den riktiga safirstenen är mycket sällsynt och vanligtvis ses i händerna på kungligheter. Som Lady Diana Spencer. Förlovningsringen som hon fick är fortfarande en del av våra liv. Vi har listat detsamma och du kan ta en titt på ringen inspirerad av en kvinna som var en inspirationskälla över hela världen.

Om du tror på dig själv och ditt val, kom då och lär dig om de sju frågorna du behöver ställa och få relevanta svar för att tillfredsställa dig själv.

7 Frågor att ställa innan du köper blå safir

  1. Kontrollera alltid de bästa nyanserna av blå safirfärg

    Always Check Best Shades of Blue Sapphire Color

    Färg kan spela en avgörande roll för att fastställa marknadsvärdet på stenen. Plus är en symbol för den naturliga källan till ädelstenen. Den mörkare blå nyansen som nästan ser ut som sammet är den riktiga safirstenen och du kan räkna med detsamma. Ädelstensleverantörer och juvelerare erbjuder ofta ett certifikat som anger färgnyansen enligt reglerna som fastställs av det styrande samhället. Den medium till hög mörka anses ha högt värde jämfört med ädelstenar i ljus nyans. De tenderar att ha ett mycket nominellt värde jämfört med den som har en mörkare ton.

    Observera- Sapphire finns även i andra färger förutom blått som inkluderar rosa, gult, lila, grönt, violett och orange.

  2. Välj ett snitt av den blå safirstenen

    Choose Cut of the Blue sapphire stone

    När du har slutfört nyansen på din ädelsten kan du nu gå vidare till nästa steg är att kontrollera skärningen av ädelstenen. Du måste välja det snitt som passar din personlighet bäst. Vanligtvis väljer kvinnor päronform, tårform, hjärtform, robust, oval och rund form. Medan män går för robust, fyrkantig, smaragd, oktagon, markis, trilliant, kudde och bankett. Du kan välja vilken som helst av dessa eftersom ädelstenssnitt är mycket mer borta från könsmångfald. Syftet med stenen spelar roll. Kuddskuren, oval och robust ses oftast i de blå safirringarna.

  3. Välj karatvikt enligt din budget

    Select Carat Weight According to Your Budget

    Karaten är vikten av stenen och enligt samma värde värderas varje ädelsten. Ju högre valören på karaten betyder att vikten på den blå safiren blir hög. Den har alltså högt värde. Utbudet av Blue Sapphire börjar från US$380 till US$7000 i vår ringkategori. Likaså varieras den för andra kategorier och priset varierar beroende på karat, färg och design på de olika produkterna. Du kan välja karatvärde baserat på din budget och kan till och med satsa på en riktig blå safir som finns i låg karat.

  4. Kontrollera klarheten hos din Blue Sapphire Birthstone

    Check Clarity of your Blue Sapphire Birthstone

    Klarhet spelar en stor roll för att förstå verkliga och labbodlade safirer. Den höga populariteten för dessa ädelstenar har tvingat människor att introducera repliker på marknaden och som ett resultat finns det många dubbletter, inte riktiga eller falska safirer. Men vi tillhandahåller ett ädelstenscertifikat som försäkrar dig om kvaliteten, karatvärdet och färgen på den blå safiren. Försök har gjorts för att erbjuda äkta produkter och erbjuda bra valuta för pengarna som betalas av varje kund. Certifikatet beskriver stenens klarhet, vilket hjälper dig att förstå vilken kvalitetsnivå din ädelsten har enligt den certifierade myndigheten.

  5. Ursprunget till den blå safiren

    Ursprungsplatsen är viktig för att förstå klassen av ädelstenar. Varje ädelsten tillhör jorden och distribueras naturligt i olika delar av världen. Den första hittades i Kashmir, Indien. Safirerna kommer vanligtvis från Myanmar, Madagaskar, Thailand, Amerika och Sri Lanka. Historien om inköpsplatsen hjälper till att förstå kvaliteten och betydelsen av ädelstenen. Det kommer att spegla om den specifika stenen är sällsynt eller bara är ett tillägg till utbudet av stenar som kommer från en viss plats. Nästa gång du köper ditt Blue Sapphire-armband bör du fråga om dess ursprung för att förstå det verkliga värdet av ditt köp.

  6. Vet alltid om kompatibel ädelsten med blå safir

    Blue Sapphire ger dig en enorm mängd energi, du kanske glömmer att sova ibland och känner dig fräsch. Denna speciella bit av godhet kan inte paras ihop med vissa ädelstenar eftersom det inte skulle vara fördelaktigt utan snarare skulle påverka dig och ditt liv negativt. Ruby, Red Coral och Pearls får inte bäras med Blue Sapphire.

  7. Kontrollera certifikatet för ädelsten och köp alltid certifierade smycken

    Check the Certificate of gemstone and always Buy Certified Jewelry

    Ett certifierat smycke ger dig det verkliga värdet av köpet. Det är en kort beskrivning av ädelstenen och smyckena. Vi erbjuder dig två certifikat; en för smyckena och den andra specifikt för ädelstenen. Det hjälper dig att förstå skärningen, klarheten, inneslutningarna, färgen, kvaliteten och andra viktiga faktorer.

Ovanstående sju frågor är viktiga för att du ska förstå produkten på ett bättre sätt. Varje fråga låter dig förstå ädelstenen och du kan dra slutsatsen det verkliga värdet av Blue Sapphire-stenen efter att ha fått alla svar om produkten. Oavsett ring, armband, örhänge eller hänge; du kan ställa dessa sju frågor för alla kategorier av smycken och få en känsla av säkerhet om köpet du har gjort.

Rosec Jewels