:
:
:
:
:
:
Table of Content

Hur tråkigt skulle det här livet vara utan anledning att fira? Från det ögonblick vi föds tills vi lämnar den här världen går vi igenom flera milstolpar som förändrar våra liv. Tack vare uråldriga traditioner och ritualer över olika kulturer har vi hittat många sätt att fira varje skede av livet. Bland de många traditionerna, en som har överlevt till idag är att skänka smycken. Mycket enkelt har den förmågan att få vilken person som helst att känna sig speciell och vilket tillfälle som helst minnesvärt. Här tar vi dig igenom listan över olika typer av ringar som du kan bära eller present i olika skeden av livet.

Eternity Rings

Eternity Rings

Evighetsringar ska markera livets första skede, vilket är ett barns födelse, eftersom de på ett lämpligt sätt representerar livets eviga cirkel. Detta ges som en gåva för att välkomna parets första barn. Män kan ge till sina kvinnor, eller föräldrar kan ge till sina döttrar som blivit nyblivna mammor. Nu är evighetsringar inte bara för mammor utan också för spädbarn.

Vanligtvis är de prydda med en födelsesten, men diamanter blir också en ny preferens. Utöver detta är evighetsringar en populär jubileumspresent. Det betyder också evigt sällskap med partners. Vissa människor kombinerar de två tillfällena; de bär evighetsband efter några års äktenskap och i början av en ny fas, det vill säga att bli föräldrar.

Renhetsringar

Purity Rings

Renhetsringar är populärt kända som abstinensringar, renhetsringar eller kyskhetsringar. De kommer in i bilden när ett barn kliver in i tonåren eller tonåren. Som namnet säger är de en symbol för löftet om renhet och kyskhet fram till äktenskapet. Det är ett personligt engagemang för Gud. Föräldrar delar bort eller skänker ringen till sina barn på deras 13-, 14- eller 15-årsdagar, och unga vuxna bär den också många gånger själva. Det handlar om att hålla ditt sinne, hjärta och kropp rena och engagera dig i att tjäna Gud.

Ringen bärs på vänster ringfinger och tas bort när äktenskapsbandet sätts på. Du kan också bära den genom att fästa den som ett hänge i en halsdel. Purity-ringen är gjord av samma material som andra ringar, som gult guld, vitt guld, sterling silver, akryl, aluminium och tenn, och är prydd med stenar, diamanter och inskriptioner som "true love waits", "renhet". ", "kärlek är tålmodig", och "när tiden är mogen". Du kan få dem gjorda i linje med din personliga stil.

Traditionen startade 1990 och fortsätter till idag. Tack vare kändisar som bröderna Jonas, Selena Gomez och Miley Cyrus vet fler om renhetsringar. De bar renhetsringarna i tonåren och har stöttat deras betydelse.

Löfsringar/förförlovningsringar

Promise Rings/Pre-Engagement Rings

Löfsringar är mycket kända för att beteckna uppvaktningsperioden. Det brukar bytas ut i en relation mellan de två för att ge varandra ett livslångt löfte. Även känd som en förlovningsring, när den ges efter en period av dejting med eller utan planer på äktenskap, och en förförlovningsring, när den ges som en föregångare till förlovning, är ringen ett sätt att uttrycka ett pars engagemang för varandra och relationsstatus till världen.

Du kan bära detta på vänster ringfinger och flytta det till höger hand efter att du har förlovat dig. De är billigare och blingy. Bandet är tunnare, och solitären eller andra stenar är mindre. Alla extravaganta funktioner bevaras för förlovningsringen. Solitaire, diamantkluster, ädelstenar och trestensförlovningsringar är populära stilar. Under medeltiden bars Posie-ringar med kärleksbudskap som löftesringar. De brukade vara älskares gåvor. Den bar ett hemligt budskap om lojalitet, vänskap, tro och kärlek. Denna löftesring skiljer sig från renhetsringen. Här är engagemanget till en partner istället för Gud.

Kända par som prins Harry och Meghan Markle, Nick Jonas och Priyanka Chopra, Miley Cyrus och Liam Hemsworth, och Kylie Jenner och Tyga har alla burit löftesringar när de dejtar. Nu kan du förstå att de har ganska mycket värde.

Förlovningsringar

Engagement Rings

När du är helt redo att göra ett äktenskapsåtagande med din partner, är att ge och byta ut en förlovningsring det första och viktigaste steget för att göra det officiellt. Det skänks av en man till en kvinna vid tidpunkten för förslaget eller omedelbart efter att ha accepterat förslaget. I vissa traditioner byter par också ringen. Traditionen att bära ringen började 1477, när ärkehertig Maximilian av Österrike friade till Maria av Bourgogne med en ring. Vi får också se denna ringreferens i Shakespeare-dramer.

Förlovningsringar är stilrena och fulla av glans. De flesta väljer en metall av stark kvalitet med en stor diamant i prinsesslipning, rektangulärslipning, kvadratisk skärning eller kuddslipning. Populära förlovningsringdesigner inkluderar pave, katedral, halo, split shank, kluster, tre stenar, kanal, swirl, vintage och gods. På grund av deras intrikata design är de dyra, men om du är någon som vill satsa på kostnadseffektiva alternativ kan du välja enkla mönster eller gårdsringar.

Varje ung kvinna drömmer om att bära den bästa möjliga designen för sin förlovningsring. Det är utan tvekan ett av de mest speciella smyckena för henne, eftersom det firar en ny relation och en ny början i hennes liv.

Vigselringar

Wedding Rings

Bröllopsringar byts ut vid bröllopsceremonin. De är mestadels i form av klassiska bandstilar i guld med små diamanter. De är enklare och mindre än förlovningsringar. Du kan köpa ett vigselband eller ring som matchar din förlovningsring, eller så kan du få det matchande paret tillverkat. Platina släta band, pave halo band, stift och kanalinställningsband och vintageringar är alla populära stilar. Den ska bäras på det fjärde fingret på vänster hand med förlovningsringen.

Jubileumsringar (Eternity Bands)

Anniversary Rings (Eternity Bands)

Vi ger jubileumsringar för att fira milstolparna för ett år, tio år, 25 år eller 50 år av äktenskap. De bärs med förlovnings- och vigselringar, men det finns inga fasta regler för design. Ens att matcha den med en förlovnings- och vigselring är inte nödvändigt; snarare kan du få dem i olika metaller, eftersom att blanda och matcha stapling av ringar ger ett unikt utseende. De är inte alls subtila, som bröllopsringar.

Silver och guld evighetsband är de äldsta och mest självklara valen för ett jubileum. Historiskt sett skänktes evighetsband till en kvinna av hennes man efter att ha fullbordat 60 års äktenskap, eftersom de representerar evig kärlek. Idag ger människor det också på deras 1:a och 10:e år årsjubileum, eftersom det inte är mindre än milstolpar.

Låt oss titta på ringstilar för varje milstolpe i äktenskapet.

  • 1-årsjubileum: Traditionellt är det viktigt att byta guldsmycken på ettårsdagen. En enkel, elegant och lätt stapelbar guldring med små diamanter kommer att vara perfekt för din kvinna.

  • 5-årsjubileum: Stenen för 5-årsdagen är safir. Den kommer i rika rosa och blå nyanser. Safir, symbolen för kungligheter och överflöd, är också stark och hållbar. Denna himmelska och vacker sten tros ha mystiska helande krafter. Inte bara det, det representerar trofasthet, vilket kommer att ge extra mening till ditt band. Prinsessan Dianas blå safirring har varit allas favorit.

  • 10-årsjubileum : Ritualen är att ge diamanter efter 10 år. Denna prestation firas med sten som är tidlös, hållbar och stark. Man önskar att äktenskapet ska omfatta eller välsignas med samma egenskaper. Dessa evighetsband är benägna att få din drottning att känna sig älskad och extra speciell på denna bröllopsdag.

  • 25-årsjubileum: För att markera 25 år av ett hälsosamt förhållande anses silver vara det lämpliga valet på grund av dess mycket robusta och långvariga karaktär. Det är en bra tid att förnya dina äktenskapslöften med evighetsband i sterling silver. Ett silverskaft med klustrade diamanter kan också vara ett elegant och elegant alternativ.

  • 50-årsjubileum: Guld, som är symbolen för hälsa och rikedom, är den utvalda metallen för det gyllene jubileet. Detta är inte en ny tradition, utan snarare en som går tillbaka till medeltiden. Detta betecknar perfekt det starka bandet på 50 år. Diamantband i vitt guld, klassiska evighetsband i gult guld, trefärgade diamantringar i guld eller band med namn ingraverade på dem kan vara presenter. Par kan få matchande band med deras namn ingraverat på dem också. Ingenting är mer fint och förstklassigt än guld.

Mors ringar och mormors ringar

Mother’s Rings and Grandmother’s Rings

Som namnet antyder är det tänkt att ges till mammor och mormödrar på mors dag eller på deras födelsedagar. Dessa typer av ringar skapas i olika varianter och, viktigast av allt, de innehåller födelsestenarna för kvinnans barn eller barnbarn. Födelsestenarna kan komma från barn som fortfarande är i livet samt de som har gått bort. En annan speciell sak med den här ringen är att den kan anpassas personligt med stenar satta i ett band eller i flera stapelbara band, och namnen på barn eller barnbarn, eller personliga meddelanden, är också ingraverade på den. Detta är en mycket speciell ring som önskas av många kvinnor över hela världen.

Rosec Jewels