Table of Content

När maj börjar närma sig varje år, riktar världen sina blickar mot sin favoritmodekarneval, Met Gala- som inte förvånande alltid lever upp till hypen.

Återigen, för att uppfylla våra förväntningar, Met Gala 2023 (hålls den 1 maj) var den typ av stjärnspäckad kväll som lystes upp med all glitter och glamour som den hade att erbjuda. I år fick framlidne Karl Lagerfeld vara hedersmannen vars 65-åriga arbete inom modeområdet hyllades och visades upp för världen att hylla. Men framför allt, det som gjorde natten värd att fånga (för oss, bling-älskarna) var den typ av stilinspiration som våra modekunniga kändisar serverade oss med.

Genom att unikt införliva Lagerfelds signaturstil i sina ensembler, gick våra favoritkändisar helt ut med sitt val av uttalande klädsel och framför allt smycken som inte bara drog ihop hela looken utan också gav oss mycket till håller på i många år framöver. Iögonfallande chokers, diamantdroppade örhängen och ikoniska pärlor kompenserade för några av de mest gramvärdiga smyckens höjdpunkter från den stora kvällen.

Oroa dig inte om du inte kunde komma ikapp med alla stora smyckesögonblick från denna modegala. Vi har dig täckt med de mest ikoniska:

De mest bländande juvelerna på Met Gala 2023

  1. Priyanka Chopra

    Kvinnan som aldrig misslyckas med att fånga ögat med sina självsäkra modeval, Priyanka Chopra, tog med sig den monokroma kombinationen av svart och vitt till visning och hur! Hon parade ihop sin svarta klänning med hög slits (med inslag av vita ärmar) med ett kungligt Blu Diamond-halsband från Bulgari som vägde höga 11.6 karat. Tack vare det havsblåa mittstycket i en Diamond som kompletterades väl i en vävd kedja, gjorde detta halsband huvuden mer än något annat. För örhängena valde hon att förlita sig på Pearls tidlösa elegans (samtidigt som hon hedrade Lagerfelds kärlek till dem).

    Skaffa utseendet:

    Priyanka Chopra
  2. Dua Lipa

    Dua Lipa, den hedervärda medvärden för den glamourfyllda kvällen, gav oss återigen en anledning att älska hennes fantastiska stil. Hon valde att komplettera elegansen i sin vita balklänning med nattens mest påkostade och rampljusstöldande accessoar. Om du håller ett öra ute för surret, skulle du veta att vi pratar om det ikoniska Lucida Star-halsbandet från Tiffany som vägde hela 200 karat. Denna show-stjälande pjäs är prydd med en kuddslipad diamant som duplicerar de ikoniska proportionerna hos den största gula diamant som är känd för världen. Verket var nog av ett statement i sig, varför hon valde att låta det sticka ut solo (genom att inte para ihop det med några andra accessoarer - örhängen, till exempel ring)

    Skaffa utseendet:

    Dua Lipa
  3. Kate Moss

    Varhelst hon än går sätter Kate Moss nya trender och Met Gala var inget undantag. För att hedra Lagerfelds kärlek till feminint mode, gick hon på röda mattan i en Silk Couture-klänning som var nyanserad i de mest estetiskt tilltalande pastellfärgerna. Men det som slog ögat var hur hon lyckades behålla elegansen i looken intakt genom att välja ett Diamond Choker-halsband från Tiffany and Co och ett matchande armband.

    Skaffa utseendet:

    Kate Moss
  4. Florence Pugh

    Har du någonsin sett någon föra samman elegans och dramatik i en enda look så effektivt som Florence Pugh precis gjorde på Met Gala? Svaret är en no-brainer. Så låt oss bara hoppa över till att ge henne beröm. Hon kompletterade sin surrealistiska vita balklänning (med en svart rosett emellan) med ett dramatiskt höga huvudstycke (med svarta fjädrar) som inte var något att se förbi. Men det som drog ihop hela looken utan att krångla till dess färgkontrasterande cum djärva dragningskraft var valet att kombinera det med diskreta Pearl Drop Earrings och ett bländande diamantarmband.

    Skaffa utseendet:

    Florence Pugh
  5. Rihanna

    Vår stjärna för natten (de flesta nätter faktiskt), Rihanna kom för att stjäla rampljuset och hon var en serve! Hon verkade glöda i vitt när hon gick i en vacker vit brudklänning som var prydd med blommiga applikationer. Hon visste hur hon skulle få fram skönheten i sin brudensemble på bästa sätt med sitt val av accessoar. För halsbandet valde hon drama genom att gå för ett flashigt och flamboyant Diamant- och pärlhalsband. Tvärtom, för örhängena valde hon att spela det elegant genom att välja ett par graciösa cum vintage par blommiga pärlörhängen. Lång historia kort, uttalande blommor är det nya coola och Rihanna är inte på humör för att inte hålla med!

    Skaffa utseendet:

    Rihanna
  6. Emily Ratajkowski

    Emily Ratajkowski är alltid på topp i sitt modespel och Met Gala var bara ett annat tillfälle som bevittnade det! Samtidigt som hon omfamnade neutrala färger tog hon på sig en beige klänning i tyll som dramatiserades av ett ikoniskt svart band (som om du inte har gissat det nu, var för att hedra Lagerfeld). Att ge en gnistrande visuell tilltal till hela looken utan att överdramatisera det var valet att välja feminina cum djärva Droppörhängen med diamanter.

    Skaffa utseendet:

    Emily Ratajkowski
  7. Gigi Hadid

    Supermodellen med den mest trendkunniga känslan för stil, Gigi Hadid vände huvudena när hon stoltserade med en vacker skir svart klänning på den härliga röda mattan på Met Gala. Men det som levde upp till vår kärlek till "något unikt" var hur hon gav looken en glittrig men monokromatisk touch genom att tillbehöra med en glänsande pärl- och diamantchoker tillsammans med enkla diamantdubbar från Lagos. Hon gjorde det högt och tydligt att oavsett hur mörk och dramatisk din outfit är så kan du bara inte gå fel med Pretty Pearls vid din sida.

    Skaffa utseendet:

    Gigi Hadid
  8. Michelle Yeoh

    Ända sedan hon vann Oscarsgalan har Michelle Yeoh ägt alla kändisfyllda kvällar. Även om vi inte är konstiga för hennes kärlek till smycken, bevisade hon än en gång att hon är den ultimata drottningen av att göra klassiska uttalanden med det mest otroliga urvalet av smycken. Den här gången kombinerade hon sin västklänning och svarta läderbyxor med ett statement-halsband som glittrade upp med diamanter och vackra diamantörhängen från Cartier.

    Skaffa utseendet:

    Michelle Yeoh
  9. Cardi B 

    Oavsett hur många glamorösa stjärnor du ser gå nerför röda mattan, så vet Cardi B alltid hur man sticker ut. Hon valde att vara centrum för attraktionen genom att ta på sig en svart klänning broderad med blominspirerade mönster. Men hur hon övertygade oss om att hon är den ultimata drottningen av att sätta nya trender är när hon kompletterade denna djärva klädsel med det mest eleganta valet av accessoarer genom tiderna - Pearl Dangle Earrings with Diamonds (som var ganska enorma för att titta förbi).

    Skaffa utseendet:

    Cardi B
  10. Lily Collins

    Allas favorit Emily i Paris Star, Lily Collins visade oss hur man sticker ut med grace samtidigt som vi håller fast vid den klassiska kombinationen av svart och vitt. Hon parade enkelt ihop sin elfenbensfärgade och svarta balklänning med det mest klassiska valet av natten - Diamonds. Men hon visste precis hur hon skulle överraska oss tack vare hennes val av halsband som var prydd med diamant (i sköldform) och svart onyx. Förutom det prunkade hon ett par enkla diamantknoppar och uttalande ringar från Cartier.

    Skaffa utseendet: 

    Lily Collins

Sammanfattning

Met Gala är ett evenemang vi ser fram emot att få ta del av de senaste trenderna inom modevärlden och det visar sig alltid vara värt all väntan. Medan Met Gala 2023 hyllade Karl Lagerfelds arbete genom att visa några av hans mästerverk inom modevärlden, gav det oss också mycket att hämta stilinspiration från. Smyckesögonblicken från den stora kvällen var enastående och vi har samlat några av de häpnadsväckande här i den här bloggen. Vi hoppas att du hade din del av det roliga att ta stor stilinspiration från dem.

Vanliga frågor

  1. Vad är Met Gala?

    Met Gala är en högprofilerad modegala som hålls årligen för att samla in pengar till förmån för Metropolitan Museum of Arts Costume Institute i New York City. Precis, det är mer en modeutställning som följer ett speciellt tema och som är späckad med kändisar som visar sin exotiska stil i bästa fall.

  2. Vad var temat för Met Gala 2023?

    Tema för Met Gala 2023 var "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" för att hedra den bortgångne modedesignerns legendariska arbete inom detta område. Så till ingen överraskning inkorporerade kändisar en antydan om hans signaturstil i kostymerna och smyckena som de tog på sig.

  3. Vilka var de bästa kändisarna som deltog i Met Gala 2023?

    Som förväntat visade sig Met Gala 2023 vara ett stjärnspäckat evenemang som besöktes av några av de största namnen från showbiz. Även om listan är oändlig innehåller den kändisar som Rihanna, Priyanka Chopra, Kim Kardashian, Doja Cat, Dua Lipa, Penelope Cruz, etc.

  4. Vilken typ av smycken bars på Met Gala 2023?

    Smycken som bars på Met Gala 2023 levde upp till det glitter och glam som vi förväntade oss av det. Kändisar prydde de mest ikoniska statement-framkallande delarna som droppades i pärlor, diamanter, blominspirerade motiv och i stort sett allt som Lagerfeld var känt för.

Rosec Jewels