Table of Content

Ruby - En perfekt sten för kärlek, passion och romantik.

Vet du att rubin ofta betraktas som en afrodisiakumsten?

Det är på grund av den strålande röda färgen och dess charm. Denna livfulla sten fängslar nya brudar och får dem att falla för guldrubinförlovningsringar.

Andligt sett tros rubin öka energinivåerna, intuitionen, självkänslan och andlig visdom. Om du vill ha lojalitet och ren kärlek med lycka i ditt äktenskap, är ruby ​​förlovningsring något för dig!

Är Ruby en bra förlovningsring?

Is Ruby a Good Engagement  Ring?

Definitivt! Ruby är ett utmärkt alternativ för en exceptionell förlovningsring.

Ruby är ett traditionellt val av förlovningsring, redan 1986 presenterade prins Andrew en burmesisk rubinring till sin fästman Sarah Ferguson. Och kändisar som Eva Longoria och Jessica Simpsons rubinförlovningsring har också väckt intresset för strålande juveler som rubin.

Naturliga rubinförlovningsringar är ett populärt val för par som vill lägga till lite extra mening till sin stora dag. Du kan få ett enormt utbud av rubinförlovningsringar - från solitaire till gloria och vintage, rubinringar är perfekta för din stora dag!

Rubiner har uppskattats genom historien för sin rika, röda färg. Faktum är att namnet "ruby" kommer från det latinska ordet för rött, "ruber."Rubiner är en del av korundfamiljen av mineraler, som även inkluderar safirer. Den enda skillnaden mellan rubiner och safirer är deras färg; alla andra egenskaper är identiska och därför är båda så passande för förlovningsringar.

Ruby förlovningsring Betydelse

Rubiner anses representera kärlek, passion och engagemang, vilket gör dem till den perfekta symbolen för ditt förhållande. Dessutom är rubin födelsestenen för juli, så det är ett bra sätt att visa din partner hur mycket du bryr dig.

Den djupröda rubinen har använts i århundraden för sin lojalitet i kärlek, hälsa och förmögenhet. Och för det exakta syftet pryddes drottning Elizabeths tiara med 96 rubiner på. Ruby kallas "Ratanraj" på hindi, vilket betyder stenarnas kung. Rubiner har fått en mängd olika betydelser under århundraden, i den uppfattade man också att krigarna brukade bära rubiner för att göra sig oövervinnerliga i striden.

Förutom dess eftertraktade betydelse, har vi dess vackra nyans för att blända denna sten.

Vad symboliserar en rubin i en förlovningsring?

What does a ruby symbolize in an engagement ring?

De mest uppskattade rubinerna är de med en livlig röd nyans. Färgens intensitet bestäms av närvaron av krom i stenen. Ju mer krom som finns, desto ljusare blir den röda färgen.

Utöver sin skönhet ansågs rubiner också ha speciella krafter. I århundraden trodde folk att rubiner kunde skydda sina ägare från skada och negativ energi. Rubiner sades till och med ge lycka till dem som bar dem.

Även om dessa övertygelser kan verka långsökta idag, går det inte att förneka att rubiner är fantastiska ädelstenar med en rik historia och mening bakom dem. Om du letar efter en förlovningsring som verkligen är unik och full av symbolik, kan en rubinring för kvinnor vara det perfekta valet för dig.

Poäng att komma ihåg när du köper Ruby förlovningsring

Points to Remember while Buying Ruby Engagement Ring

När du köper en rubinförlovningsring är det viktigt att tänka på 4C:erna: karatvikt, snitt, klarhet och färg.

Karatvikten är viktig när man väljer en rubinförlovningsring eftersom det påverkar storleken på rubinen. Snittet av rubinen är viktigt eftersom det påverkar rubinens form. Rubinens klarhet är viktig då den påverkar hur klar rubinen är. Färgen på rubinen är också viktig då den påverkar hur röd rubinen är.

Det är också viktigt att tänka på ringens stil när du väljer en ruby förlovningsring. Ringens stil bör komplettera stilen på klänningen.

4C från Ruby

4C:erna av rubinförlovningsringar står för Carat, Cut, Clarity och Color. Här kommer vi att ta en titt på var och en av dessa viktiga faktorer mer detaljerat -

  • Karatvikt

    När det kommer till karatvikt kan rubinförlovningsringar variera från bara några karat upp till flera karat. Storleken på rubinen beror på bärarens preferenser. Vissa människor föredrar större stenar, medan andra föredrar mindre.

  • Klipp ut

    Skärningen av rubinen är också viktig. Den ska skäras på ett sätt som förstärker dess naturliga skönhet. Det finns många olika snitt tillgängliga, så det är värt att ta sig tid att välja en som du älskar.

  • Klarhet

    Klarhet är en annan viktig faktor när du väljer en rubinförlovningsring. Rubiner kan variera i klarhet, så det är viktigt att välja en som är så tydlig som möjligt. Ju klarare rubin desto mer värdefull blir den.

  • Färg

    Slutligen är färg också en viktig faktor när du väljer en rubinförlovningsring. Rubiner finns i en mängd olika färger, från djupröd till ljusrosa. Det är upp till bäraren att välja den färg de föredrar.

Våra mest populära rubinförlovningsringar för 2023

Upptäck vårt utbud av naturliga rubinförlovningsringar och gör din stora dag värd mer att fira -

  1. Oval form Ruby Split Shank Engagement Ring

    Oval Shape Ruby Split Shank Engagement Ring

    Voguish och trendig, denna rubinring är perfekt, för att vara exakt. Med en 5X7 MM oval rubin, vackert hållen i utsprång och rund glittrande moissanite framhäver designerns delade skaftet, vilket gör den här ringen till ett lockande smycke. Denna naturliga rubinring är vad din dam har drömt om. Denna rubinring är designad med elegans och enkelhet.

  2. Pear Cut Ruby Solitaire Förlovningsring

    Pear Cut Ruby Solitaire Engagement Ring

    Den här förlovningsringens briljans skulle definitivt trollbinda din dam! Den här ringen är konstnärligt handgjord i guld för överflöd. Denna förlovningsring i rubin, droppvis skulle glädja din dam på hennes stora dag.

  3. Rundslipad rubinguldförlovningsring

    Round Cut Ruby Gold Engagement Ring

    Den särpräglade tjusningen hos denna rubinring utstrålar skönhet i sin sannaste mening. Det mest mystiska med denna ring är en rund bländande dold diamant. Den här ringens skaft är dekorerad med intrikata guldverk - vilket gör den här ringen till ett riktigt konstnärligt smycke. Den här rubinförlovningsringen är verkligen imponerande, skaffa den här till henne nu!

  4. Ruby och Diamond Cocktail Ring

    Ruby and Diamond Cocktail Ring

    Rubinens utstrålning i denna cocktailring är så ljus att man inte kan motstå den här ringen. Denna rubin- och diamantförlovningsring är ett fängslande fint smycke handgjorda i guld för överflöd. Detta är en enorm förlovningsring, ett måste att köpa om hon älskar cocktailring. Denna vintage rubinförlovningsring är en mycket distinkt ring, som gör hennes stora dag värd att minnas.

  5. Hjärtform Ruby förlovningsring

    Heart Shape Ruby Engagement Ring

    Fängslande rubinhjärta hålls i bezel-inställning, medan den rundslipade glittrande diamanten hålls i barinställning för en lockande överklagande. Denna hjärtförlovningsring är handgjord i guld för en förtrollande överklagande, skaffa denna till din dam och glädja henne på hennes stora dag. Tala ut dina känslor med denna rubinhjärtring.

  6. Naturlig rubinblommig förlovningsring

    Natural Ruby Floral Engagement Ring

    Den blommande blomman i ditt kärleksliv, ge henne denna rubinblommaförlovningsring. Den rundskurna strålande rubinen sitter vackert på en kloinställning för en glittrande tilltalande. En glittrande gloria av diamant fängslar rubinen vackert tillsammans med flankeringar av marquise diamantblad för att utstråla maximal skönhet hos denna ring. Köp denna blommiga rubinring till din dam och ge henne lycka.

  7. Oval Cut Ruby Vintage Förlovningsring

    Oval Cut Ruby Vintage Engagement Ring

    Ta fram din dam i rampljuset genom att presentera denna Ruby vintage förlovningsring för henne. Med ovalslipad rubin i stiftinställning och diamanten framhäver vintageblomdesignen och guldskaftet för att göra denna ring till ett mycket åtråvärt fint smycke. Den distinkta attraktionskraften hos denna vintagering kommer att få din dam att gå galet över den.


  8. Princess Cut Ruby Solitaire Förlovningsring

    Princess Cut Ruby Solitaire Engagement Ring

    Hon är ditt hjärtas prinsessa, varför inte ge henne den bästa förlovningsringen i prinsessklippning? Med en 7 MM princessskuren rubin för en lysande look, och den runda och marquiseslipade moissaniten utstrålar skönheten hos detta skaft och gör denna ring till ett perfekt smycke.

  9. Princess Diana Inspired Ruby Förlovningsring

    Princess Diana Inspired Ruby Engagement Ring

    Få ord kan inte beskriva skönheten i denna förlovningsring, det är en prinsess Diana-inspirerad rubinförlovningsring, dess briljans är hisnande. Med en 5X7 MM ovalslipad rubin, omgiven av glittrande rund diamanthalo - denna ovala förlovningsring är handgjord i guld för glänsande tilltalande. Denna design är bland de berömda rubinförlovningsringarna, skaffa den till din dam och förvåna henne helt.

  10. Claw Set Ruby Solitaire Förlovningsring

    Claw Set Ruby Solitaire Engagement Ring

    Den livliga röda färgen eller denna rubinförlovningsring är det som ger bäraren en djärv och förtrollande look. Denna rubin- och diamantförlovningsring är ett lockande fint smycke tillverkat i massivt guld för ytterligare charm. Den här ringen har en oval rubin i kloinställning, och skönheten i denna sten accentueras ytterligare med marquiseslipad diamant som flankerar vackert.

  11. Ruby and Moissanite Designer förlovningsring

    Ruby and Moissanite Designer Engagement Ring

    Ge din dam en chans att visa sin förlovningsring framför sina tjejkompisar. Med en 6 MM rundskuren rubin som en mittsten och dess skönhet accentueras ytterligare med rund och markisskuren moissanite för ett lockande utseende. Du dam skulle bli mer än nöjd med denna rubinblommaförlovningsring. Skaffa den här ringen till henne idag!

  12. Ruby Heart Crisscross Förlovningsring

    Ge ditt hjärta och denna hjärtförlovningsring till din dam och fri till henne med den här ringen. Din dam skulle bli så upprymd över att få denna rubin kors och tvärs förlovningsring. Vackert handgjord i guld, denna hjärtaförlovningsring är verklig skönhet bortom ord. Så när köper du den här ringen till henne?

  13. Rund förlovningsring med rubinblommiga skaft

    Round Ruby Floral Shank Engagement Ring

    Vilket romantiskt sätt att säga att du älskar henne mer än något annat än att presentera denna runda rubinförlovningsring. Med en 6 MM rundskuren rubin och skaftet är utsmyckat med guldblommadesign för att göra denna ring mer förtrollande. Om du vill se din dam blomma på sin stora dag, presentera denna rubinblommiga ring.

  14. Oval Cut Ruby Classic Engagement Ring

    Oval Cut Ruby Classic Engagement Ring

    Fira denna stora dag med stort bling! Presenterar en 8 MM oval rubin i stiftinställning, medan det distinkta delade skaftet är vackert dekorerat med rundslipade glänsande diamanter. Denna klassiska förlovningsring är ett av de mest åtråvärda smyckena för din dam. Skaffa den här förtjusande förlovningsringen till din vackra dam och njut av henne.

  15. Octagon Cut Ruby Förlovningsring

    Octagon Cut Ruby Engagement Ring

    Super elegant förlovningsring för din dam denna stora dag! Med en åttakantslipad rubin och trio av rund diamant som flagnar på ringen, för att lägga till en extra charm. Vi är säkra på att det är hennes drömring! Vänta inte för mycket med att köpa den här ringen till henne. Denna rubinförlovningsring är handgjord i guld för överflöd.

  16. Solitaire Ruby Förlovningsring

    Solitaire Ruby Engagement Ring

    För damen som älskar rött mer än något annat, denna 6.50 MM rundskuren rubin hålls i utsprång för en stor lockelse. Den verkliga skönheten i denna ring accentueras ytterligare av trion av rund moissanite som flagnar förtjusande. Denna eleganta runda förlovningsring är en tidlös romantisk ring, din dam skulle älska denna vackra förlovningsring.

  17. Vintage-inspirerad rubinguldförlovningsring

    Vintage Inspired Ruby Gold Engagement Ring

    Säg dina känslor och säg "du är min lyckobringare" medan du presenterar henne denna rubin och moissanite förlovningsring. Med rundskuren rubin som en mittsten och rund moissanit som accentuerar hela vintageskaftet vackert. Så när planerar du att fria henne?

  18. Ruby Heart Flower Bypass Förlovningsring

    Ruby Heart Flower Bypass Engagement Ring

    Din kärlek är så ren och sann, precis som den här bypass-förlovningsringen. Med en blomma - gjord av fyra hjärtformade rubin, medan det distinkta delade skaftet är utsmyckat med diamant för en vacker touch. Denna rubin- och diamantförlovningsring kommer säkerligen att glädja din dam på hennes stora dag. Så varför väntar du fortfarande på? köp den här ringen till henne nu!

  19. Oval Ruby Double Halo Förlovningsring

    Oval Ruby Double Halo Engagement Ring

    Denna strålande rubinförlovningsring skulle få din dam att bli kär igen. Med en 5X7 MM ovalslipad rubin, accentuerad med dubbel halo av rund glänsande diamant - vilket gör den här ringen mycket mer önskvärd. Denna klassiska dubbelhalo-ring med diamanter skulle definitivt vara din dams drömring, ta den här ringen och presentera henne på denna stora dag.

  20. Ruby och Double Halo Engagement Ring

    Ruby and Double Halo Engagement Ring

    Den sammetslena röda färgen på denna förlovningsring skulle definitivt trollbinda din dam! Med en 5 MM rundskuren rubin som hålls i utsprång för en lockande överklagande. Och skönheten i denna mittsten accentueras av gloria av rund glittrande diamant. Denna handgjorda runda förlovningsring i guld är en vacker pjäs att presentera för din vackra dam.

Rosec Jewels