Table of Content

Ruby är från familjen korundmineraler. Den får sin livliga röda färg från krom som finns inuti; annars korund, som ursprungligen inte hade någon färg. Moçambique och Myanmar, eller Burma, är de två viktiga källorna till rubin. Burma är den äldsta producenten av ädelstenar och är känt för rubin av bästa kvalitet. Rubin som kommer från olika ställen har olika färger och kvaliteter, och vissa visar också regionspecifika egenskaper. Färgen kan variera från rosaröd till duvröd, från orangeröd till lilaröd.

Vad gör Ruby till en magisk och kraftfull ädelsten?

What Makes Ruby a magical and powerful gemstone?

Ruby är inte bara en vacker sten, utan också en mycket kraftfull sådan. Det finns många fördelar man kan få av att bära den. Det kan ge tröst på många sätt, som att öka ditt självförtroende, minska dina självkänslasproblem, behandla fysiska sjukdomar relaterade till hjärtat och huvudet och göra dig till den robusta person du vill bli. Ruby är tuff och strålande, och du kommer att upptäcka att den överför samma typer av egenskaper till dig.

Låt oss se magin i stenen i detalj.

  1. Fysisk läkning via Ruby

    Ruby är känt för att främja avgiftning av kroppen och förbättra blodcirkulationen överallt. Med detta blir njurarna, hjärtat och andra organ som är viktiga för kroppens funktion starkare. Det rekommenderas också för hälsoproblem som matsmältningsbesvär och diarré. Ädelstenen hjälper också mot mensvärk, klimakteriet, infertilitet och reproduktionsorgan.

    Människor med svag sol i födelsehoroskopet kan ha problem med huvudet, hjärtat och ögonen. Att bära rubin ädelstenssmycken kan visa förbättringar i dessa delar av kroppen.

  2. Ruby Gemstone gör mental och emotionell helande

    Som nämnts ovan är den associerad med planeten Solen. Solen i vårt födelsediagram påverkar vår hälsa, relationer och personliga välbefinnande. Solen ger självförtroende, vanan att vara glad och på gott humör. Så att bära rubin smycken hjälper till att aktivera solens energier. Det kommer att torka bort depression, humörsvängningar och ångest från ditt system. Du känner dig mentalt stark och trygg som individ.

    Ruby är också en sten i vårt rotchakra som är ansvarig för att ge en känsla av stabilitet och trygghet i livet. En som är trygg i sig själv är mentalt stark. Därför, om du tror att du lider av svaga mentala tendenser eller sammanbrott, så är stenen lämplig för dig. Dina psykologiska problem bör tas om hand med denna sten.

  3. Ruby stärker faderliga relationer

    Enligt astrologin representerar solen, Rubys härskare, fadern. Att bära rubin gör relationen far-son eller far-dotter harmonisk. Alla påfrestningar som du möter i ett faderligt förhållande kan enkelt tas bort med hjälp av denna majestätiska ädelsten.

    Enligt astrologin representerar solen, Rubys härskare, fadern. Att bära rubin gör relationen far-son eller far-dotter harmonisk. Alla påfrestningar som du möter i ett faderligt förhållande kan enkelt tas bort med hjälp av denna majestätiska ädelsten.

  4. Ruby ger framgång och erkännande

    Ruby är stenen för professionell framgång. Man kan klättra på karriärstegen och få ett välrenommerat namn med Ruby. Det kommer att ge dig den våg av kreativitet som du behöver i ditt arbete för att göra saker annorlunda och även ge dig självförtroendet att genomföra dessa idéer. Solen är givaren av popularitet och seger i vårt yrke. Ruby kommer att aktivera solens energier och kommer att ge bäraren stor tur och möjligheter till professionell tillväxt, särskilt inom områdena politik, administration och arbete relaterat till regeringen. Gå och ta erkännandet som du alltid har önskat med en strålande rubin.

  5. Ruby avvärjer ondskan

    Ädelstenar och kristaller av rubin kan skydda dig från mardrömmar, onda energier och andar omkring dig. Lösningen är att hålla den under kudden. Du känner dig mer avslappnad och lugnad då den avger positiva energier och aktiverar ditt rotchakra. Med rätt förändringar i kroppen blir god sömn ett automatiskt beteende. Obehandlade originalrubiner rekommenderas för bästa resultat

    Ruby, i antiken, användes som en talisman för att stöta bort onda andar och dåliga tankar. Stenen räddade sin ägare från alla psykiska eller psykologiska attacker. Med denna sten kan du avvärja din dysterhet och lidande på grund av det onda ögat.

  6. Ruby förbättrar äktenskapliga relationer

    Med en rubin ädelsten vid din sida kan kärlek åberopas i äktenskapet. Du kan återuppfinna din relation med din partner om du känner att den saknar värme och passion. Det hjälper dig att öka ömsesidig respekt och förståelse. Just av den anledningen är det ett självklart val för förlovnings- och vigselringar för många. Par som går igenom svåra kriser kan rädda sitt förhållande.

    Eftersom rubinen är en symbol för passion och romantik, valde kändisar som Katy Perry, Victoria Beckham, Jessica och Ashlee Simpson ruby förlovningsringar istället för diamanter.

Hur bär man Ruby för maximal nytta?

How to Wear Ruby for the Maximum benefit?

För att få maximal nytta av en sten är det viktigt att veta hur man bär den. Den kan bäras i form av en ring på högerhands ringfinger eller i andra former, men stenen ska nudda stenen. När det gäller kvalitet och andra faktorer bör stenen vara autentisk, äkta och obehandlad. Burma sten är bäst att köpa, men det är dyrt. För fördelarna som anges ovan är det värt investeringen. Det är bäst att välja en ljus eller mörkröd. Stenens vikt ska vara 1/10 av din kropp och inte vara mindre än 2.73 karat. Ju mer vikt, desto större effekt.

Slutlig dom -

Sist men inte minst, det finns några saker att tänka på innan du köper en rubin. Först, köp den från en välrenommerad juvelerare och en annan är att konsultera en expert astrolog för att veta hur det kommer att fungera för dig och hur du ska bära det. Med dina stjärntecken och analys av födelsediagrammet kommer han att rekommendera rätt sten och dess specifikationer.

Rosec Jewels