:
:
:
:
:
:
Table of Content

Modevurmen bevittnar den traditionella formen av smycken, polkismycken vaggar trendlistan. Det som en gång förknippades med adelsdomstolar har nu blivit en modern favorit bland kvinnor runt om i världen. Populariteten hos flera hundra år gamla polki är ett vittnesbörd om att tidlöshet alltid råder över trender. I ljuset av detta bestämde vi oss för att betona fler polki-diamanter från polki-betydning, varför är de så populära och vilka trender du bör hålla ett öga på.

Vi hör ofta termen "polki" i smyckestillverkning. Så, vad exakt är polki?

Låt oss förenkla det. Polki hänvisar till en diamant i sin mest naturliga och råa form. Tvärtemot vad man uppfattar är Polki en diamant som behåller sin ursprungliga ofullkomliga struktur. Den har ett organiskt utseende, som inte finns i polerade diamanter, bara för att polki inte är facetterad eller utsatt för någon behandling. Således besitter de rå skönhet och vissa unika egenskaper som gör dem värdefulla.

Mindre känd historia av Polki-smycken

Mughals introducerade dessa smycken i Indien på 1700-talet. Sedan antogs det av kungafamiljerna på den indiska subkontinenten för att pryda sig själva. Så länge har polkidiamanter varit synonymt med regalier och sofistikering.

Men det var inte förrän dess kommersialisering som polki blev ett smyckealternativ för vanliga människor. Det är inte förvånande att polki idag har blivit en integrerad del av landets kultur. Dess intrikata design, okonventionella charm och fina hantverk är några anledningar till varför polkismycken styr alla kvinnors hjärtan.

Olika typer av Polki-inställningar

Different Types of Polki Settings

Jadau: Enkelt uttryckt betecknar Jadau inbäddning. Som sagt, jadau hänvisar till processen att bädda in polki på en guldfolie, som ger en lysande gnistra. Detta kräver en grupp skickliga jadau-hantverkare som kan konsten att förvandla polki till bärbara plagg.

Badroom: Badroom är en annan vanlig polkimiljö som placerar polki och rent 24k karat guld tillsammans i ett tyllmönster.

Takkar: Precis som badroom behöver detta ingen metallförpackning. Konsten att placera den inbäddade polkien i ett kant-till-kant-arrangemang kallas takkar.

Varje polki-inställning utförs med ett specifikt resultat och kräver en unik färdighetsuppsättning.

Varför är Polki-smycken så populära?

Polki har djupa rötter i vår tradition och kultur. I nutid shoppar husets kvinnor riktiga polkismycken vid bröllop, vilket gör att de kan omfamna kulturen subtilt vid sådana viktiga tillfällen. Att lägga till en polki-diamant till ett smyckeskit anses vara en värdefull ägodel för en kvinna på grund av dess rika kulturella betydelse. Det vi ser nu är att polki inte är begränsat till ett traditionellt smycke, utan det är väldigt mycket en del av vår vardagliga livsstil. Denna förändring av tänkesättet har gett ny innebörd åt denna smyckeform, som tilltalar entusiaster av traditionell estetik och charm från den nya världen.

Det är förändringen i smyckessmak bland konsumenter som ständigt driver folk till polki. Som sagt, många märken som letar efter sätt att återuppliva detta smyckeshantverk, som fortsätter att vara en traditionell skattkammare.

Vilka Polki-smyktrender är på frammarsch?

What Polki Jewelry Trends are on Rise?

Färgglada mönster

De oslipade diamanterna är prydda med färgglada ädelstenar som bidrar till deras skönhet. Ruby är den mest föredragna pärlan i polkibitar eftersom den aldrig misslyckas med att förvåna oss. Den oslipade diamanten är prydd med frodig grön smaragd eller safir för en sofistikerad överklagande. I utvecklingstider finns det användningen av ädelstenar som ametist som utstrålar pastellfärger i tillverkningen av polkismycken.

Smycken som erbjuder mångsidighet

Köpare vill tjäna pengar för att de vill investera i smycken som kan bäras eller stylas på olika sätt vid många olika tillfällen. Således, om du designar smycken som tjänar ett tillfälle eller en stil, är chansen stor att du kommer att ligga långt efter i konkurrensen. Å andra sidan tenderar mångsidiga smycken att dra fler kunder eftersom de erbjuder mångsidighet. Det verkar som att det finns en stor efterfrågan på mångsidiga bitar av polkidiamanter som gör att en bärare kan utforska otaliga stilar. Så, de dagar då folk köper smycken som kan kombineras med deras brudkläder är förbi.

Lätt vikt och lätta att bära bitar

Istället för extravaganta polkibitar som fördes vidare som familjens arvegods, letar moderna kunder efter diskreta bitar som skapar storskalig inverkan. Således är juvelerare innovativa polkidesigner med tanke på deras praktiska och funktionalitet som kan bäras dagligen. Ju minimala polki smycken designar, desto mer kommer det att fånga ögat. Därför är det osannolikt att den minimalistiska designen kommer att dö snart.

Några råd från vår smyckeskännare

Välj mångsidighet

Smycken utan inslag av flexibilitet är så gott som ingenting. Gör din läxa och bekanta dig med smycken som erbjuder mångsidighet. För du vill inte ångra att du investerat i skrymmande smycken som knappt ser dagens ljus efter din vigsel.

Var sann mot din stil

Att komma ikapp med trender är okej. Men om något inte stämmer överens med din individualitet, lyckas det inte skapa den önskade effekten. Välj polkiset som definierar dina personlighetsdrag. Undvik att flytta ut ur din komfortzon om du inte är bekväm med att bära en viss stil då du alltid vet vad som passar dig bäst. Viktigast av allt, tänk på din stil innan du lägger vantarna på någon polki.

Leta efter en autentisk juvelerare

Look for an Authentic Jeweler

Letar du efter en välrenommerad juvelerare som lovar värde och kvalitet? Kolla inte vidare. Rosec Jewels är en växande e-handelsplattform för smycken som består av ett team av effektiva designers och hantverkare. Vi producerar polkismycken i guld som går utöver trender och funktionalitet. Gå över till vår hemsida för att utforska en vacker värld av polki.

Hoppas du har lärt dig allt om polki vid det här laget. Och redo att göra ditt första köp hos oss.

Kontakta gärna våra modekonsulter om du är tveksam.

Rosec Jewels