Table of Content

Hjärtliga gratulationer för att du bestämt dig för en lycklig i alla sina dagar!

När du har hittat rätt person verkar det som ett enkelt val att bestämma dig för att äntligen fria. Men det är inte fallet när vi talar om att bestämma den "perfekta förlovningsringen". Mittstenen, mer än något annat, kräver en hel del eftertanke. Men i ditt intresse har vi hittat den lyckliga ädelstenen åt dig! Ja du hörde det rätt - ädelsten, inte diamant. Faktum är att vi är väl medvetna om hur överskattade diamanter har blivit med tiden. Det är det som har drivit oss att presentera dig för kvinnors nya bästa vän - Moissanite.

Moissanite är inte bara mer fickanpassad än konventionella diamanter, utan det är också mycket trendigt att fira den stora dagen. Det ger i stort sett allt till bordet - hållbarhet, enastående briljans och hållbarhet. Men det bästa är att det inte behöver bryta ner pengarna att spendera på det!

Att bestämma sig för att låta Moissanite få äran att arbeta som din kärleks livslånga emblem är bara det första steget mot den perfekta förlovningsringen. Det följs av en serie steg som att slutföra klippet, stil, så vidare och så vidare. Men vi är här för att belysa ett av de mest framträdande (men ofta förbisedda) stegen - att välja rätt ringinställning.

En Moissanite-förlovningsring-inställning ger för mycket till ett bord att undvika. Du kan kalla det resultatet av dess ansträngningsfria förmåga att framhäva (eller till och med förstärka) estetiken hos din ring eller skyddet den ger din älskade mittsten så att den kan älskas hela livet. Inställning kräver bara uppmärksamhet. Allt från en klassisk och diskret look till en djärvare/lekfull eller vintage, något så enkelt som en inramning kan verkligen låna ut/säkra allt och mer.

Det är faktiskt i stort sett hela anledningen till att moderna brudar har blivit ganska kräsna med det. Med den anledningen vill vi presentera en utgåva av inställningar som har fått ryktet om att vara en enkel spelväxlare för Moissanite Engagement Ring. Kom och ta en titt:

Vad är egentligen en inställning för förlovningsring?

Även om termen kanske låter lite ointressant, men en ring är pelaren bakom din sten. Enkelt uttryckt fungerar den som stenens sköld, som fäster den vid ringens metall. Men du skulle bli förvånad över att veta att den tjänar det dubbla syftet att stödja stenen samt höja dess utseende (och därmed få ringen att se mer sammansatt ut), oavsett vilken stil det är.

Mest eftertraktade Moissanite förlovningsringinställningar

Most sought-after Moissanite Engagement Ring Settings

Oavsett om du är säker på vilken typ av miljö som resonerar med din stil, eller om den perfektionistiska bruden i dig vill vara säker på att du får allt med den (säkerhet, estetik, etc), här är din insikt till mest populära Moissanite förlovningsringinställningsalternativ för 2023:

  • Runda stiftinställning

    Oavsett vilken inställning du väljer, kan du inte kompromissa med att förbli klassisk på den stora dagen? Du behöver inte, med Prong Setting vid din sida.

    Definition: En stiftinställning, precis som namnet antyder, säkrar Moissanite av vilken form som helst, med vanligtvis fyra eller sex runda metallstift som greppar den från hörnen. Utsprången kan se ut som små pärlor för dig. I ett sällsynt fall kan du till och med hitta två eller till och med åtta stift som säkrar stenen.

    Som alla andra miljöer är syftet med Prong Setting att säkra mittenstenen på sin plats men genom att lägga mer vikt på att låta den sticka ut när den är som bäst. Och det är bäst i branschen för det. Det beror på att det inte låter skönheten i Moissanite gömma sig bakom inställningen med det lilla utrymme som den täcker, utan låter mer ljus passera genom den. Så du skulle bli fascinerad av att se hur bra Moissanite gnistrar när den är säkrad med en stiftinställning.

    Ytterligare förmåner: Med sina små men otroligt användbara stift skyddar den Moissanite från flisning.

    Därför kommer det inte att vara fel att säga att Prong Setting är en av de mest mångsidiga men klassiska miljöerna som finns, för den traditionella såväl som den moderna bruden. Det är den populära inställningen för Moissanite förlovningsringar för prinsesssnitt såväl som runda/ovala snitt.

    Spetsset rund Moissanite förlovningsring

    Prong Set Round Moissanite Engagement Ring

    Den traditionella bruden kommer säkerligen att falla pladask för denna Moissanite Solitaire Förlovningsring som står högt tack vare de fyra stiften i hörnen. Utan att kompromissa med den tidlösa känslan av den runda moissaniten (den understryker det, om du frågar oss), hjälper Prong Setting ringen att utstråla gnistrar och ren klass.

  • Kloinställning

    Förblivna brudar, när ditt primära fokus ligger på att låta din Moissanite stjäla showen (som vems inte är det), är Claw inställningen att gå efter.

    Definition: I Claw Setting hålls Moissanite av små (men spetsiga) klor, som draperar hörnen för att låta mittstenen göra allt. Vi kommer inte att bli förvånade om du kallar det en nära kusin till Prong, eller ens blir förvirrad mellan de två. Vissa anser säkert att de är en.

    Eftersom klorna är mer spetsiga, om du tittar noga, kommer du att hitta en smula skillnad mellan de två. Men i ditt intresse tar Claw Setting alla de goda sakerna som en spets gör, till bordet. Den täcker lika mycket utrymme så att Moissanite gnistrar så vackert som möjligt, som ett resultat av att mer ljus hittar vägen att nå den.

    Ytterligare förmåner: Eftersom en förlovningsring är en estetisk angelägenhet, blivande brudar som inte kan släppa klassikerna utan också önskar sig en liten antydan till dramatik, Claws (tack vare deras djärva och spetsiga ändar) lånar dig just det.

    Ett kraftpaket med i stort sett allt klassiskt, dramatiskt och flexibelt, är vad vi kallar Claw Setting.

    Kloset Oval Moissanite förlovningsring

    Claw Set Oval Moissanite Engagement Ring

    Har vi inte redan krönt klosättning och ovala Moissanites som den ultimata kraftduon? En blick på denna förlovningsring med ovala moissaniter hållna med små metallklor som ger den en ganska dramatisk touch är tillräckligt för att vända huvudena. Sidostenen från Moissanites framhäver hela utseendet utan större ansträngning.

  • Illusionsinställning

    All förklaring ligger i namnet, och det går inte att förneka att du skulle ha börjat gissa vid det här laget. Men fördelarna som Illusion Setting erbjuder går utöver alla gissningar. Kolla in:

    Definition: Med sitt namn trogen är en Illusion Setting utformad så att den ger dig en illusion av en större mittsten. Att göra det kräver professionellt konstnärskap eftersom det innebär att omsluta huvudstenen med en ring av metall (vanligtvis mönstrad) eller dekorerad med en grupp moissaniter, så att den ser ut som en stor sten.

    Dölj och betona är vad Illusion Setting handlar om. Å ena sidan döljer den den lilla storleken på mittstenen, medan den å andra sidan utan ansträngning framhäver den prydda metall/moissanit-dubbade metallkroppen.

    Ytterligare förmåner: Mindre Moissanites sparar mycket pengar jämfört med stora och ger dig fortfarande känslan och estetiken av en större mittsten i den här miljön. Lita gärna på det för mer bling på mindre dollar.

    Illusion Set Moissanite Criss Cross Ring

    Illusion Set Moissanite Criss Cross Ring

    Brudar som tycker om allt som är unikt och okonventionellt skulle säkert falla för denna förlovningsring. Den är prydd med en serie rundskurna moissaniter, som ser ut som en päronformad mittsten med illusionen som gör magin att framhäva dess storlek med moissanit-dubbad gördel runt. Med korsskaftet på toppen skulle du finna dig själv svimma över detta uttalande.

  • Bezel-inställning

    Låt inte den första anblicken förvirra dig. Det kan se ut som en lite ny inställning (eftersom det inte är lika vanligt som spets/klo), men dess historia går tillbaka till århundraden sedan. Men Bezel hittar stadigt tillbaka till brudarna - som gillar det vintage, modernt och välbevakat.

    Definition: Bezel Setting har en gördel av metallband som omsluter mittenstenen för att ge den ett skyddande lager som tätt fäster den på sin plats.

    Om ett gammaldags emblem är det som talar till dig, ger en bezel-inställning precis rätt mängd vintageestetik (eftersom det är en gammal miljö som ofta ristades i antika smycken). Ett extra lager metall är alltid ett stort ja för brudarna som gillar att visa upp sin metall tillsammans med mittmoissaniten.

    Det som utmärker den här inställningen är det extra skyddslagret (tack vare metallen) som det lånar ut till mittstenen mot alla typer av slitage.

    Ytterligare förmåner: Till skillnad från illusionsinställningen ger inte namnet på infattningen bort det, men det hjälper också den centrala moissaniten att se större ut än den faktiskt är tack vare den omslutande metallen (särskilt vitguld).

    Bezel Set Moissanite Halo Ring

    Bezel Set Moissanite Halo Ring

    Vem säger att mer metall inte kan betyda mer fascinerande? Vår Bezel Set Moissanite Ring skulle övertyga dig om att den kan! Oavsett om det är den runda skurna moissaniten i mitten eller gloria av moissaniter runt, ger Bezel Setting bara mer textur, extravagans och fylligare utseende till båda. Sammantaget hjälper det denna förlovningsring att se mer komplett ut i sann bemärkelse och ger den en vintagekänsla.

  • Korginställning

    Önskar du något så klassiskt som Prong men vill skydda din dyrbara Moissanite bättre? Basket Setting kan ha mycket i butiken för dig.

    Definition: Think Prongs, men med en korg nedan. Korgen med horisontella metallband fästa på utsprången (som är synliga ovanifrån), ger mitten Moissanite mer säkerhet, utan att krångla med estetiken.

    På samma sätt som den traditionella stiftinställningen låter den mittstenen sticka ut och se overklig ut medan den är igång. Men när du tittar under, står korgen högt för att skydda den från eventuella repor, flisor eller slitage.

    Ytterligare förmåner: Klassiska brudar skulle älska det faktum att en basketinställning vanligtvis har mindre stift. Sådan att den låter mittstenen fånga så mycket uppmärksamhet den kan.

    Korgsats Minimal Moissanite Ring

    Basket Set Minimal Moissanite Ring

    Kalla det kraften av tillförlitlighet som den här korginställningen ger dig eller den klassiska överklagandet av uttag som talar till dig, denna Moissanite förlovningsring är ett emblem värt att betala för. Medan tidlösheten hos Round Cut Moissanite säkras av en korg undertill, ger runda moissaniter på sidorna mer karaktär till denna minimalistiska ring.

  • Pave Setting

    Sparkle-älskare samlas! Och gå inte snart, för du kommer att se en miljö som handlar om gnistrar (något moderna brudar har älskat på sistone)

    Definition: Denna extraordinära inställning lämnar mittstenen orörd men spelar sin magi på sidorna. Solitaire Moissanite åtföljs av sina sidostenar hela/halva vägen runt.

    Djärva brudar som gillar allt inom extramaterial - gnistrar, stenar och glamour - har koll på den här miljön. Det bästa kvarstår att det inte stjäl uppmärksamheten från mittmoissaniten utan istället framhäver det med mindre men ändå glittrande Moissanites.

    Ytterligare fördel: Metallarbetet är så minimalt som det kan bli, så allt fokus hålls åt sidan för mittstenen.

    French Pave Set Pear Cut Moissanite Ring

    French Pave Set Pear Cut Moissanite Ring

    Det är alltid bra för bruden att gnistra mer, och vår Pave Set Moissanite Ring bär den andan ganska bra. Du kan lita på att Pear Cut Moissanite ger den en okonventionell men snygg känsla, medan French Pave Set sidostenar av Moissanite betonar mer på den, gnistrande hela vägen. En perfekt passform för den bling-älskande moderna bruden!

  • Klusterinställning

    Eftersom vi diskuterar gnistrar kunde vi inte låta bli att introducera dig för denna otroligt populära - Cluster förlovningsringstilen, som är extra gnistrande, djärv och extraordinär.

    Definition: Hyllad som en av de mest unika förlovningsringarna som finns, Cluster Setting är när ett antal små Moissanite grupperas enbart eller runt en central Moissanite. Med sådan ansträngning att när man tittar på avstånd, kan de till och med se ut som en.

    Vad den moderna bruden förmodligen älskar med den här inställningen är att den går på det okonventionella sättet att erbjuda din ring mer karaktär, gnistrar och ja, mångsidighet. Och märk väl, mångsidighet skulle säkert överraska dig eftersom klustren kan ta form av allt, från en udda geometrisk till en snygg blommig.

    Så uppenbarligen har du ganska mycket utrymme att se vad (förutom glittret) som tilltalar bruden i dig mest.

    Ytterligare förmåner: Det är alltid ett stort ja till en inställning som ger dig illusionen av en större mittsten (tack vare klustret av flera stenar) för mindre pengar eftersom små moissaniter alltid får en lägre prislapp än en stor.

    Moissanite Cluster Cocktail Förlovningsring

    Moissanite Cluster Cocktail Engagement Ring

    Cluster + cocktail= ett uttalande som säger att förlovningsringen är allt annat än vanlig! Med ett kluster av rundskurna moissaniter inbäddade som en, skulle denna cocktailförlovningsring hålla dagens djärva brud fast. Mer är verkligen mer ibland och du skulle ha svårt att hålla med när du bär den här förlovningsringen som ett evigt emblem för din kärlek!

I ett nötskal

Du kanske inte märker det så mycket, men inställningen har sin beskärda del av betydelse när man talar om förlovningsringar. Naturligtvis skulle du inte vilja nöja dig med någonting - vare sig det är estetik eller hållbarhet. Det är precis därför det är viktigt att göra din egen forskning och investera i en miljö som passar dina prioriteringar väl. Se om det stämmer med stilen på ringen du har kärt i, eller formen du har bestämt dig för.

För att underlätta uppgiften har vi presenterat för dig - en utgåva av olika Moissanite-ringinställningar som spelar sin roll för att ge ditt tecken på kärleksestetisk tilltalande och trygghet. Vi är säkra på att med den typ av information vi har gett bort, skulle du bli mycket mer utbildad eller till och med beslutsam om vad du vill ha. Tack för att du håller dig till slutet, vi kommer tillbaka med fler roliga och informativa bloggar.

Rosec Jewels