Table of Content

Medan diamanter ofta anses vara det bästa valet för förlovningsringar, finns det många andra ädelstenar att överväga.

Det är hög tid att ta en titt på dem!

Det finns många diamantalternativ, men om det finns någon sten som exakt liknar diamant, måste den vara "Moissanite".

Moissanite är den mest glittrande ädelstenen när det gäller att jämföra med diamant, det finns ingen bättre sten än moissanite. Så låt oss gräva djupare och veta om både stenen - "moissanite" och "diamant".

Vi kommer också att utforska om moissanite bröllopsringar och diamantbröllopsringar i den här bloggen. Så håll dig fast för en intressant jämförelse.

Vad är Moissanite?

Moissanite är en glittrande sten, och dess skönhet kan få din käke att släppa!

Folk känner till moissanite som en ersättning för diamant, men det är mycket mer än så. Moissanite har sina egna unika egenskaper som gör den till en sten för kärlek och engagemang också.

Det är ett naturligt förekommande mineral. Den är briljans och tål tidens tand. Denna sten upptäcktes först av Henri Moissan för 120 år sedan, som var en fransk kemist som vann Nobelpriset. Eftersom moissanite efterliknar diamant, används den enormt vid smyckestillverkning och därför började den tillverkas i laboratorier.

Det mest intressanta med moissanite är att de är kisel, på grund av vilket olja, smuts och damm inte lätt samlas. Därför blir stenen inte grumlig snart.

Vad är diamant?

Diamant är en ädelsten som fascinerar varje individ! Och bokstavligen kan ingen förbli skonad av dess lockelse. Man kan inte förneka diamantens oöverträffade skönhet och dess enorma popularitet.

Diamant är bildad av kol, med dess atomer ordnade i en kristall. Diamant är det hårdaste ämnet som jorden känner till. Ordet diamant kom från ett grekiskt ord "Adamas" som betyder oförstörbar. Det är 99.95 % består av kol och resterande 0.05 % kan vara spårämnen.

Nu när du är väl medveten om definitionen av moissanite och diamant, är det dags att förbättra din kunskap om skillnaden mellan moissanite och diamant.

Moissanite vs. Diamant

Moissanite Vs. Diamond

Tycker du inte att diamantsmycken är överhypad nuförtiden? Jo visst är det vackert, glittrande och hållbart men så som moissanite.

Diamant är gjord av kol, medan moissanite är gjord av kiselkarbid (SiC), ett naturligt förekommande mineral. Men på grund av den ökande efterfrågan på denna sten skapas den nu syntetiskt i laboratorier. Så det är en människogjord juvel.

Att tala om dess otroliga gnistra, låter dig veta mer om dess andra faktorer som hållbarhet, briljans, färg och kostnad med avseende på diamant. Moissanite och diamant är båda briljanta stenar med olika perspektiv men låt oss ta en gemensam grund och känna till dem.

Moissanite Diamant
Hållbarhet
  • Hårdheten för moissanite på Mohs hårdhetsskala är 9.95 vilket är ganska nära diamant. Därför anses moissanite som en ganska hållbar sten. Inte konstigt varför moissanite används för att göra otroligt häftiga smycken.

  • Moissanitsten är inte lätt att bli repad eller flisad

  • Diamant är känt som det hårdaste ämnet på jorden och det står 10 på Mohs hårdhetsskala. Diamantsmycken är mest populära på grund av sin hållbara natur.

  • Det är inte lätt för diamanter att repas eller flisas.

Brilliance
  • Tack vare det inte så vanliga facetteringsmönstret har moissanite en kompromisslös briljans. På grund av högt brytningsindex har moissanite ökat gnistan. Dess briljans motiverar varför det är ett perfekt alternativ för vigselringar och förlovningsringar

  • En diamants briljans regerar framför allt! Så, för att vara rättvis, finns det ingen faktisk jämförelse mellan diamant och moissanite när det kommer till briljans.

Färg
  • Moissanite är i allmänhet färglös, men den uppvisar också subtila nyanser eller gult. Beroende på storleken på moissanite kan den också se väldigt ljusgul eller gråaktig ut, men den är nästan färglös.

  • Det är så likt i färgutseende att normala människor inte kan se skillnad på moissanite och diamant. Även några av de mest skickliga juvelerare behöver en testare för att identifiera skillnaden.

  • Ju mindre färg, desto högre kvalitet på diamanter. Diamanter är färglösa! Men de graderas till D, H, N och Z. Den D-graderade diamanten är den mest gnistrande och färglösa medan Z-graden är ljusgulaktig.

Kostnad
  • Att köpa en enorm diamant kommer säkert att bränna hål i fickan, medan det när det kommer till moissanite är ganska överkomligt. Moissanite är en fantastisk juvel för par som har en snäv budget.

  • Även om kostnaden beror mycket på stenens skärning, klarhet och form. 1 CT moissanite skulle kosta dig runt $500 till $1500.

  • Även om kostnaden beror mycket på stenens skärning, klarhet och form. Men 1 CT diamant skulle kosta dig runt $1889 till $11,645

Hållbarhet
  • Par som väljer miljövänliga saker bör välja moissanite. Denna sten är en etisk sten. Helt fri från grymhet. Eftersom moissanite som används i smycken tillverkas i laboratorier, är moissanite en hållbar sten.

  • Även om diamanter nu är konfliktfria, men det står inte att det också är etiskt framställt! Diamantbrytning är inte alls hållbart.

Eftersom du letar efter bröllopsband för din stora dag, måste det vara speciellt! Om du är förvirrad om huruvida du ska diamant eller moissanite, kan vår blogg lösa din förvirring. Läs bara vidare och lär dig mer intressant om moissanite bröllopsringar och diamantbröllopsringar.

Vigselring: Att välja mellan Moissanite och Diamond

Detta är personliga preferenser för par, när man väljer en ring som kommer att bäras hela livet tar lång tid och naturligtvis diskussionerna mellan partners.

Medan diamanter förlovningsringar råder i hjärtat av nästan varje kvinna, finns det moissanite som lika mycket ger diamanten ett grepp.

Även om både stenen ser likadana ut, beror det på dig och din partner vilken sten som kommer att hålla dig lycklig för livet!

Moissanite är känt som det bästa alternativet till diamant när det gäller att välja vigselringar eller vigselringar. Både stenen klarar tidens tand och har sin del av fördelarna. Vi är säkra på att folk inte har några tvivel om diamantbröllopsband, men att tänka på moissanite för sin dag kan säkert göra dig nyfiken.

Slappna av! Att tvivla är naturligt, det indikerar att du värdesätter det du köper till din partner.

Varför välja Moissanite som vigselring?

Moissanite har alla goda skäl vid sin sida för att övertyga folk om att det är ett fantastiskt diamantalternativ.

Även moissanite har många fler designalternativ än diamant i en mycket attraktiv prisklass. Moissanite anses vara den mest eftertraktade diamantlooken, på grund av sin oklanderliga skönhet och hållbarhet.

Man kan tänka sig att gå högre i karat när man tänker på moissanite eftersom det kommer att kosta dig runt $500 till $1500, vilket är helt legitimt med denna gnistra! Det finns mindre chanser att du kan hitta något fel i moissanite när det gäller kvalitet och briljans.

Om du är bestämd med ditt beslut att köpa en moissanite-ring för bröllop eller förlovning måste du följa några av dessa tips för att köpa moissanite-ring online och du är redo att gå .

Varför välja diamant för vigselring?

Diamanter har funnits i tradition så länge, och det finns en anledning till varför dagens nya åldersbrudar också älskar diamanter. Diamantbröllopsringar betraktas som klassiska pjäser och tidlös skönhet. Men dess skönhet är inte den enda faktorn, men dess hållbarhet spelar också en viktig roll.

Den symboliska betydelsen av diamant pekar mot livslängd, liksom de återspeglar tillförlitlighet, gnistra och inre styrka. Tro det eller ej, att bära diamant gör ett intryck som inte är lätt att glömma.

Om du vill visa uttryck för kärlek, omsorg, respekt och stöd genom ett smycke till din partner, måste stenen som monteras på den vara diamant!

Par väljer också diamantvigselringar eftersom de tror att de kan överföra sitt minne till nästa generation som sitt arvegods. Så om du och din partner inte har en snäv budget, gå vidare för diamant utan eftertanke eftersom skönheten i en diamant inte kan ersättas.

Slutsats -

Bröllop är ett lyckligt tillfälle i ditt liv och det är inget fel i att vilja att allt ska vara perfekt. Från hår, till klänning, till meny och plats. Om allt är så speciellt, varför skulle du vilja att ditt bröllopsband ska vara mindre? Oavsett om du väljer diamant eller moissanite som din huvudsten, är det din personliga preferens eftersom båda stenarna är lika värda. Vi håller med om att det finns en smula vurm kring diamanter på marknaden, men lita på oss, du kommer inte ångra att du köpte moissanite.

Rosec Jewels