Table of Content

Så, Moissanite är den lyckliga ädelstenen som fick äran att fira din stora dag som ett evigt emblem för din kärlek och ditt engagemang? Nåväl, en Moissanite Wedding Band kan ha förseglat din "lycklig i alla sina dagar".’ Men får man inte ibland att undra när den gnistrar i all sin glans när den beundras: "Tänk om den tappar kontakten?" eller "Hur bär jag den varje dag utan att kompromissa med dess glitter eller estetik?"

Naturligtvis förbryllar sådana frågor ditt sinne eftersom att vilja att det ska se lika levande ut som din kärlek är praktiskt taget drömmen. Och tur för dig, vi har med oss ​​alla praktiska tips och tricks för att ta hand om Moissanite Wedding Band på rätt sätt. Så utan vidare, låt oss dela upp praktiskt taget allt du behöver tänka på för att hålla din Moissanite-ring så bra som ny!

Vad kan skada ditt Moissanite-bröllopsband?

Först till kvarn. Även om vi alla kan vara överens om att Moissanite är en av de mest hållbara ädelstenarna som finns med en hårdhetsklassning på 9.25 på Mohs Scale, men det betyder inte på något sätt att du kan vara helt slarvig med dess TLC.

Det beror på att vissa faktorer kan spela sin roll för att försämra skönheten hos ditt dyrbara Moissanite-bröllopsband för alltid. Vi har sammanställt en lista över några av de vanligaste för dig:

  • Hårda stötar kan leda till repor, sprickor eller sprickor

  • Skadliga kemikalier som klor eller från kosmetika, tvål och schampo kan få Moissanite att se grumlig ut och orsaka missfärgning.

  • Ansamling av olja, fett och smuts på ytan kan göra att Moissanite ser matt ut.

  • Om du fastnar i tygerna på din trasa gång på gång kan det göra att stenen lossnar.

  • Långvarig exponering för värme och ljus påverkar stenens gnistra.

Hur man tar hand om Moissanite vigselring – vad man bör och inte får göra

Undrar du "Kan jag bära Moissanite Ring varje dag?" Speciellt eftersom det är vigselringen vi pratar om vet vi verkligen att du aldrig skulle vilja ta av den. Precis som du vill hålla ditt livs kärlek nära för alltid!

Tja som tur är kan du bo i ditt Moissanite-band så länge du svär vid nedanstående tips och tricks som kan hålla det borta från potentiella skador:

  1. Se till att du förvarar den väl skyddad i en separat smyckeskrin. På så sätt håller du den inte bara borta från hårdare ädelstenar som har potential att repa eller flisa den, utan eliminerar också risken för att överdriven värme eller ljus skadar den. Du skulle bli glad att notera att Rosec Jewels levererar dina smycken inkapslade i en extremt hållbar aluminiumlåda. Smyckena hålls vidare intakta av ett svampskum inuti.

  2. Angående de hårda stötarna som vi diskuterade tidigare, vet du hur din Moissanite vigselring blir utsatt för dem i första hand? Svaret finns där i dina dagliga aktiviteter. Det är- INTE att anstränga sig för att ta bort det medan du gör fysiska aktiviteter som trädgårdsarbete, sport, matlagning, etc. Eftersom dessa aktiviteter kräver mycket fysisk rörelse, kan de utsätta Moissanite för överdrivet tryck. Det kan ibland göra att den repar eller går sönder. Så det är bättre att vara säker än ledsen!

  3. Lita på oss – det är inte så svårt att helt enkelt ta bort ringen innan du hoppar in i duschen eller varje gång du tar ett bra simpass. Simbassänger är hem för massor av klor, och att ta en dusch innebär att utsätta det för kemikalier som fångas i dina tvålar eller schampon. Bortsett från det, se till att applicera och ställa in din makeup, parfymer, etc innan du sätter på din ring. (vi har redan diskuterat vilken inverkan dessa kemikalier kan ha på din moissanite).

  4. Att behandla din ring med professionell inspektion och rengöring var 6:e ​​månad till ett år kan göra stor skillnad! Vare sig det gäller regelbundet underhåll eller för att fixa en lös sten, ingen kan göra jobbet bättre än en expert. Med den anledningen är vi glada över att kunna presentera dig för vår garantiservice.Genom denna tjänst ger vi våra kunder möjligheten att lita på våra specialister oavsett om deras smycken lider/är benägna för eventuella skador, eller att helt enkelt behålla dess gnistra och lyster intakt.

Hur man rengör Moissanite vigselring hemma

How to Clean Moissanite Wedding Ring at Home

Har det ansamling av olja, smuts och smuts över ytan av ditt tomtebloss som förföljer dig? Undrar vad om det kommer i vägen för Moissanites gnistra? Tja, de goda nyheterna är- Så länge det är på ytan är det inte så svårt att komma undan med det som det kan verka.

Vi rekommenderar att du använder några beprövade och pålitliga tekniker för att skämma bort din Moissanite-ring med en trevlig rengöring varannan eller varannan månad (om du har den på dig varje dag). Följ dem religiöst från bekvämligheten av ditt hem och låt gnistan från ditt Moissanite-bröllopsband vara lika evigt som ditt engagemang.

  1. Gör-det-själv-rengöringslösning

    DIY Cleaning Solution

    Smuts, skräp, olja eller smuts – det finns inget som ett snabbt gör-det-själv-hack inte kan fixa. Den bästa delen? Det sparar inte bara tid utan hindrar dig också från att spendera stora pengar på rengöringsmaskiner. Använd bara några lättillgängliga ingredienser, följ några enkla steg, så skulle ditt tomtebloss bli så gott som nytt på nolltid. Vi har allt för dig precis nedan:

    Rengöringstillbehör som krävs:

    • Mild tvål/flytande tvättmedel

    • Varmt vatten

    • En bra att använda skål

    • Tandborste med mjuk borst

    • En torr, luddfri rengöringsduk

    Procedur:

    Steg 1: Häll i lite ljummet vatten i en ren skål. Se till att det hällda vattnet är tillräckligt för att sänka din ring helt (varken mindre eller mer än så). När det är klart, tillsätt några droppar av ett milt rengöringsmedel eller tvål. Rör om tills du kommer fram till en välblandad tvållösning som är bra att använda.

    Steg 2: Sänk ned ringen i denna lösning i 10 till 15 minuter. Om du känner behov kan du hålla den helt under vatten ännu längre beroende på mängden smuts som finns på den. Det skulle hjälpa till att helt ta bort den samlade smutsen, oljan eller smutsen från ytan.

    Steg 3: Under tiden, glöm inte att utsätta ditt tomtebloss för en bra skrubbning för att få bort all envis film över ytan. En tandborste med mjuk borst kommer väl till pass för det. Skrubba den försiktigt med denna tandborste (särskilt på kanterna eftersom du kan förvänta dig att de är hem för det mesta av smuts).

    Steg 4: När du är klar, se till att hålla ringen under rinnande vatten bara en stund. På så sätt kan du bli av med eventuell tvålrester som den kan ha samlat på sig under processen. Du är nästan där nu!

    Steg 5: Det sista men lika framträdande steget är att klappa ditt tomtebloss torr med en luddfri mikrofiberduk. Var noga med att vara försiktig när du gör det. Med detta torkar du inte bara bort allt vatten, utan tar också bort all överflödig smuts (om det fortfarande finns). Och där går du - du har nu ett gnistrande rent band som inte är mindre gnistrande än ett nytt!

    Några praktiska tips

    • Se till att hålla ditt tomtebloss så långt borta som möjligt från tvål eller rengöringsmedel rika på kemikalier. Som diskuterats kan kemikalier avsevärt orsaka att Moissanite missfärgas. Så det är aldrig en bra idé att rengöra med en kemisk tvållösning!

    • En av de största frågorna som vi ofta får är "kan jag rengöra moissanite-ringen med tandkräm?" Vi förstår hur vissa människor vänder sig till sådana åtgärder som skulle ta bort all envis smuts och smuts omedelbart. Men FALL INTE för sådana opålitliga hacks. Hårda eller slipande material är alltid ett stort nej för att rengöra alla smycken, oavsett om det är av en sten så hård som Moissanite. Tandpetare är inget undantag eftersom de har potentialen att skrapa stenens yta.

    • Frågan som länge har varit hem för mest förvirring är: "Kan du rengöra Moissanite med vinäger?" Tänk på det. Även om vi älskar Moissanite för dess hållbarhet, kommer det inte som någon överraskning att den inte är helt ogenomtränglig för kemiska skador. Och vinäger är i sig ett surt ämne som kan etsa stenens yta och få den att förlora sin lyster och glans. Så det är bättre att hålla sig till milda tvållösningar som gör jobbet utan att ta med sig några potentiella skador.

  2. Förlita dig på en ultraljudsrengörare

    Rely on an Ultrasonic Cleaner

    Har du provat att göra det själv men den envisa smutsen och skräpet försvinner helt enkelt inte? Inga problem! En ultraljudsrengörare kan visa sig vara din väg ut. Pluspunkten med att förlita sig på en ultraljudsrengörare är att de kan nå ut och rengöra de svåråtkomliga delarna som gör-det-själv inte kan. Låt oss förstå exakt hur de fungerar:

    Sänk först din ring i en rengöringslösning (vanligtvis av tvål och vatten) inuti ultraljudsrengöraren. Dessa rengöringsmedel är kända för att rengöra genom en process som kallas kavitation. Ultraljudsrengöraren producerar högfrekventa ljudvågor som skapar små bubblor i rengöringslösningen, som sedan kollapsar med stor kraft. Kollapsen av dessa bubblor ger upphov till högtrycksvågor och små, intensiva skrubbningsåtgärder som avlägsnar smuts och skräp från ytan på smyckena.

    Innan du vet ordet av har du fått din Moissanite att göra det den gör bäst – gnistra fantastiskt.

    Observera,

    Om du undrar "vad kräver mer vård - Moissanite eller Diamond?", kan svaret faktiskt vara en svår nöt att knäcka.

    För det första går det inte att förneka att båda kan hålla en livstid med ordentlig vård. Men Diamond, som har en perfekt hårdhetsklassning på 10/10 på Mohs skala, har förmågan att repa Moissanite (som har en 9.25 i betyg på Mohs skala). Så det noteras, du kanske vill hålla ditt Moissanite-band så långt borta från Diamonds som möjligt. Det är där Moissanite kan kräva (jämförelsevis) mer vård.

    Men du skulle vara glad att notera att det positiva med Moissanite är att det inte drar till sig smuts, fett eller smuts med samma affinitet som diamanter.

Sluta tankar

Säg adjö till bekymmer – din tomtebloss är redo att blända som bäst nu. Med detta sagt vill vi önska dig all lycka till med att prova dessa enkla hacks och uppmärksamma tips för att ta hand om din Moissanite vigselring effektivt. Glöm inte att berätta om din upplevelse. För ytterligare frågor, kontakta oss gärna. Vi kommer tillbaka med fler praktiska tips och tricks som kan hjälpa dig att vårda din älskade grannlåt för alltid. Tills dess säger vi ett varmt adjeu!

Rosec Jewels