Table of Content

Letar du efter en förlovningsring som får henne att sticka ut från mängden och fånga allas uppmärksamhet? Det finns många saker du måste tänka på innan du köper en förlovningsring till henne, men om du vill att ringen ska se större ut. Det finns några tips du behöver tänka på.

Tja, hela hemligheten ligger i illusionens magi. Och leder din väg till det är våra professionellt föreskrivna tips och tricks som har visat sig vara framgångsrika för att lura våra ögon genom att få förlovningsringen att se större ut än dess verkliga storlek. Från att spela smart när det gäller att välja rätt snitt och inställning till att göra rätt samtal när det kommer till valet av metall och band, vi har allt och mer! Den bästa delen? De är superenkla på dina fickor eftersom de inte kräver att du väljer en större karatstorlek. Så låt oss utan att behöva prata om dig för dem:

Tips om hur du väljer din förlovningsring som ser större och vacker ut

  1. Långsträckta snitt är vägen framåt

    Vissa former är avsedda att få din Center Stone att se större ut och långsträckta snitt som Oval, Pear, Marquise, etc., toppar den listan. På grund av sin avlånga form tar de upp mer yta och verkar därför större än sin karatvikt. Och naturligtvis, eftersom hela spelet är av illusion, behöver du inte oroa dig för att betala de extra pengarna (som vanligtvis kommer med att gå för en större storlek).

  2. Investera i en högre graderad Cut

    Först och främst, ett snitt dikterar hur väl mittstenen på din förlovningsring interagerar med ljus på grund av dess arrangemang av fasetter. Lång historia kort, som ger den den önskade gnistan. Så om du väljer snitt som har belönats med ett högre betyg (utmärkt, mycket bra, bra, till exempel), kommer de att höja din stens skönhet och briljans. Det i sin tur kommer att få den att se uppenbarligen stor och glittrig ut. En rund briljantslipad sten kan vara din bästa insats för det eftersom den på grund av sin stora yta utstrålar mest briljans.

  3. Välj en inställning som får din Center Stone att se större ut

    Det här kan se ut som helt ny information för dig, men ja, vissa inställningar spelar sin beskärda roll när det gäller att framhäva storleken på mittstenen i din älskade förlovningsring. Här är de bästa alternativen:

    • Halo-inställning

      Halon i den här miljön står för en rad diamant/moissanite som utan ansträngning omger mittstenen. Så, det leker i princip med dina ögon genom att ge ifrån sig illusionen av en större sten (utan att bränna ett hål i fickorna eftersom du faktiskt inte går upp i karatstorlek). Faktum är att om vi kastar lite ljus över den exakta statistiken, får en Halo att din Center Stone ser ut ungefär en halv karat större än dess verkliga storlek. Dessutom, om du är den typen av par som handlar om bling, skulle du vara glad att notera att en Halo ger mer gnistrar och karaktär till din förlovningsring.

    • Illusionsinställning

      För det första har illusionsmiljön ökat i popularitet eftersom det är ett budgetvänligt alternativ för en förlovningsring, som fortfarande sticker ut i elegans och stil. Syftet med Illusion Setting är att förbättra storleken på ädelstenen eftersom inställningens metall som omger ädelstenen ser ut som ädelstenens facetter, vilket gör att den ser större ut.

    • Klusterinställning

      En klustermiljö innehåller många ädelstenar/diamanter (ofta identiska i storlek) som är tätt grupperade. Så om du tittar på avstånd kan du lätt förväxla detta "kluster av ädelstenar" med en stor mittsten, som så småningom tjänar hela ditt syfte.

      PROTIPS - Cluster Setting-ring är ett prisvärt alternativ för dig eftersom att köpa en stor enskild sten kommer att kosta dig mer. Det är också trendigt och populärt nuförtiden.

    • Bezel-inställning

      En raminställning omsluter mittstenen på din älskade grannlåt på sin plats med en ring av metall. I sitt försök att säkra din ädelsten från eventuella skador, ger det extra lagret av metall (allt runt) den också en större storlek. Nu är det vad vi kallar en win-win-situation.

    • Bli smart med stiften

      Att ta fram storleken på din Center Stone när den är som bäst ibland innebär att du spelar ner på utskotten. Ett enkelt knep för att göra det är att satsa på smala stift eller i enklare termer stift som är mer smala och minimala att titta på. På så sätt kan du se till att din ädelsten tar upp all plats i världen och därmed ser större ut.

      Du kanske aldrig har tänkt på det men antalet stift du säkrar din mittpunkt med avgör hur stor den ser ut. Till exempel, om du väljer en inställning med fyra ben, sätter den din Center Stone i fokus till att börja med (eftersom den tenderar att ta mer plats). Utöver det tillåter det mer ljus att komma in i ytan på din ädelsten, vilket i sin tur hjälper den att se desto mer glittrig ut, vilket återigen har en direkt inverkan på hur stor den ser ut.

  4. Överväg att välja en White Metal

    Att spela illusionsspelet rätt kräver att du lägger extra vikt vid metalltonen du går efter. Till exempel, om Diamond är ditt val av mittsten (hålls av stift), men du gör nybörjarmisstaget att välja roséguld eller gult guld, kommer det oavsiktligt att skapa en färgskillnad, vilket kan göra din stenen verkar mindre än den faktiskt är.

    Den mest konventionella lösningen för detta är att byta metallfärg till vitguld. För det skulle för det första inte skapa någon färgskillnad, och för det andra kommer det att komplettera den vita färgen på din diamant som återigen spelar med dina ögon för att få den att se större ut än sin verkliga storlek. Så du går praktiskt taget inte upp karatstorleken, sparar dina dyrbara pengar, men njuter fortfarande av blingen!

  5. A Delicate Band Will Do The Magic

    Det mest underskattade men lika effektiva sättet att framhäva storleken på din förlovningsring är att investera i ett tunt, delikat band. Den enkla anledningen är att ett tunt band när som helst kommer att sätta mer fokus på briljansen hos din Center Stone, vilket i sin tur hjälper den att visa sin skönhet i bästa fall (därav en större storlek). Dessutom, eftersom ett tunt band inte tar mycket plats och uppmärksamhet, gör det att mittstenen ser större ut i kontrast.

  6. Handla smart när du väljer färg- och klarhetsgraden

    Oavsett hur stor kostnad förlovningsringar är, är vissa av oss verkligen begränsade till en budget. Det i sin tur gör det nästan omöjligt för oss att välja de högsta betygen i alla 4 Cs, vilket skapar behovet av att shoppa smart och kompromissa med de inte så viktiga faktorerna. Och speciellt eftersom vi prioriterar en större mittsten här, är karatvikt och ett idealiskt snitt inget vi kan kompromissa med. Det lämnar oss med färgen och klarheten. Du kan göra det mesta av din budget genom att välja en lägre färg- och klarhetsgrad (som fortfarande är önskvärda att titta på med blotta ögat).

  7. Vad sägs om en trestensring för den stora dagen?

    Att välja en förlovningsring monterad i en trestensinställning fungerar som en charm för att få din centersten att se större ut än den antas vara. Om du inte har hört talas om det, innehåller denna ringstil tre stenar som ligger inbäddade nära varandra. Det enkla tricket att låta mittpunkten av diamant/ädelsten ta allt rampljuset den vill ha samtidigt som man betonar dess storlek är att gå för mindre storlekar på vardera sidan av huvudstenen (så att de inte tar bort uppmärksamheten från den).

  8. Du kan också leka med din vigselring och förlovningsring

    Overraskande nog, när du sätter båda dina vackra smycken på olika händer, kommer det att märkas mycket ofta. Du kanske inte är medveten om att ditt bröllopsband kan överskugga din förlovningsring. Om så är fallet kan du sätta din förlovningsring på höger sida och bröllopsring på den vänstra för att lägga märke till din förlovningsring. Det är ett trick! så att både ditt bröllop och förlovning får sin beskärda del av komplimanger.

  9. Tänk på att rengöra din förlovningsring regelbundet

    För att maximera din diamants gnistra, håll din ring ren och skräpfri. Det kommer att förstärka diamantens gnistra och göra din ring mer iögonfallande (vilket i sin tur bäst framhäver dess storlek). Det är vanligt att ett smycke blir smutsigt med svett, smuts och annat och det gör att en ring ser väldigt tråkig ut och därför ser den liten ut. För att undanröja den risken kan du få din ring rengjord av en professionell var sjätte månad. Ett kostnadssnålt alternativ är dock att rengöra din ring helt själv ibland genom att använda diskmedel, varmt vatten och en mjuk tandborste.

Avsluta

Ta det rätta beslutet att välja den perfekta förlovningsringen som din dam kommer att älska hela sitt liv och utan tvekan stoltsera med inför sitt tjejgäng!

Du kan också kolla in vår stora samling av förlovningsringar, handgjorda exakt i guld. För de senaste stilarna och designerna kan du handla här.

Rosec Jewels Staff