Table of Content

Eternity Rings aka oändlighetsringar är tecknet på evig kärlek och lojalitet sedan evigheter nu.

Traditionellt har evighetsringar använts som en gåva för jubileum, eller för speciella tillfällen som makarnas födelse av ett barn till deras fruar som en symbol för evig kärlek.

Dessa är ringarna som består av en kontinuerlig uppsättning ädelstenar eller diamanter (oftast av samma snitt) för att symbolisera en stark okrossbar koppling mellan par.

Men har ni alla någonsin undrat att var kommer dessa konnotationer och begrepp ifrån?

Tja, vi vet att du måste ha varit nyfiken sedan ett tag och det är därför vi har beskrivit allt om evighetsringens historia i den här bloggen, inklusive dess gradvisa utveckling med tiden och populariteten.

The History of Eternity Rings är uppdelad enligt följande -

  • Forntida historia

  • Medeltida historia

  • Modern historia

  1. Ancient History of Eternity Rings

    Ancient History of Eternity Rings

    Långt tillbaka i antiken - Runt 2000 f.Kr., uppstod konceptet med evighetsringar av de egyptiska provinserna i Rom och man tror att ringarna först tillhörde dem. Eftersom ringar och cirklar har funnits länge i historien, hade de också betydelse i mytologin som är representationen av kärlek och evigt liv i det gamla Egypten.

    Arkeologer fick reda på att de enkla evighetsringarna var ristade från ben och intrikata ringar tillverkades av metaller i forntida egyptiska gravar.

    Folk i tiden började presentera evighetsringar till sina nära och kära som ett tecken på löfte om att förbli lojala och hedra sina partner. Ringarna hette inte evighetsringar då, men de har samma värden som nu.

    Även om människorna i det romerska imperiet också brukade designa evighetsringar som representerar en orm som slukar dess svans, för att skildra cirkeln av liv och död, dessa typer av ringar kallas "Ouroboros"-ringar.

    Under gamla dagar var den här typen av ringar också kända som "hållarringar".

  2. Medeltida historia om evighetsringar

    Kreativitetens möjligheter är oändliga och det var därför man i medeltidshistorien började tänka på en evighetsring med olika perspektiv.

    Evigighetsringarna började bli utsmyckade med olika ädelstenar och diamanter för att göra dem till en hel evighet, vilket indikerar frid och helighet.

    Den medeltida evighetsringens historia innehåller inte mycket av informationen om ändringarna eller modifieringarna. Men den moderna historien har en skatt av information om evighetsringar.

  3. Modern History of Eternity Rings

    Modern History of Eternity Rings

    Evighetsringarnas popularitet minskade aldrig, de har bara återinförts då och då.

    Förlorade i skuggorna under lång tid (århundraden) återinfördes evighetsringarna på 1960-talet för världen av De beers.

    Allt började med ett mindre känt avtal mellan sovjetunionen och diamanthandlare om att köpa oslipade diamanter från Ryssland.

    Eftersom diamanterna var ganska små, beslutade köpmännen kollektivt att montera dessa diamanter i ett band i en kontinuerlig form och annonserade allmänt att dessa ringar är en värdefull evig kärleksgåva från män till hustrur.

    På 1980-talet gjordes evighetsringarna till en symbol för att användas av friare som en löftesring.

Hur blir evighetsringar populära?

How Eternity Rings Become Popular?

I den tidiga moderna eran gav kung George III drottning Charlotte en diamantskötare 1761, vilket ytterligare uppmuntrade modet.

Eternity-band fortsatte att vara populära in i början av nittonhundratalet.Exempel gjorda under de första två decennierna av århundradet kännetecknas av runda gamla slipade diamanter och platinadesigner, ofta med milgrain- och bladgravyr längs bandets sidor.

Under 1920- och 30-talen var färgen på evighetsringarna begränsade till det röda, gröna och blåa av rubiner, smaragder respektive safirer, och blev ofta ihopkopplade med platina och diamanter – allt i linje med art déco-smaken – och blev populär.

Evighetsringar från den här eran tenderade också att innehålla stegslipade ädelstenar i osmyckade kanalmiljöer.1934 valde prinsessan Marina av Grekland och Danmark, efter sitt äktenskap med prins George, hertigen av Kent, patriotiskt ut tre evighetsringar att fungera som hennes bröllopsringar, en vardera i diamanter, rubiner och safirer i Union Jacks färger .Som kanske bäst uttrycktes i ett nummer av Vogue från 1938, "Vad är bättre emblem av oändlig hängivenhet än evighetsringar?"

Under resten av 1900-talet fortsatte evighetsringen att utvecklas.1954 fick Marilyn Monroe ett baguetteslipat evighetsband i diamant som en kombination av förlovnings- och vigselring från Joe DiMaggio, vilket helt öppnade upp funktionaliteten hos sådana ringar.

Och slutligen i dagens tider är evighetsringarna mer populära än någonsin - evighetsbanden används också för att fira bröllopsdagar och för att markera livets andra monumentala tillfällen.

Evigighetsring dessa dagar

Eternity Ring These Days

Evighetsringar skiljer sig inte från de som skapades i början. Även om människor med tiden blir okonventionella för evighetens ringar nu för tiden.

De har friheten att välja mellan ett brett utbud av evighetsringdesigner, ädelstenar, skärning och sättning av ädelstenar och till och med få människor väljer att skriva in något personligt på bandet också!

Dessa dagar har evighetsringen också blivit ett stiluttalande för kvinnor, de kan bära den ensam eller stapla den med sina vigsel- eller förlovningsringar.

Avslutning -

Självklart! med åren har mycket förändrats. Metallen, stenen, skärningen, inställningarna - har också förändrats, men evighetsringarna håller fortfarande symbolen "symbol för kärlek" och det har varit vanligt under alla epoker.

Människor väljer fortfarande att ge evighetsringar för att uttrycka sin eviga kärlek till sina partners, precis som forntida tider.

Rosec Jewels