Table of Content

Det finns en anledning till varför vi alla tenderar att älska diamanter - de är glittrande, ser lyxiga ut, hållbara och de antyder kärlek och engagemang när den är som bäst!

Inte bara det, diamanter har funnits där sedan länge, och det blev en del av våra traditioner också. Medan diamanter lockar de flesta av oss, finns det så många andra ädelstenar som lika fängslar människor genom sin skönhet, charm och gnistra.

I fantastiska snitt och briljanta färger finns det ett stort utbud av färgade ädelstenar som är lika vackra och hållbara som diamanter. Ädelstenar som rubiner, smaragder och safir faller också i kategorin ädelstenar, eftersom de används i stor utsträckning för att göra klassiska och uttalade smycken.

Men om du letar efter alternativ för diamant som exakt ser ut som diamant, kan du välja - Moissanite, White Sapphire eller Zircon. Dessa tre är mycket kostnadseffektiva än någon diamant.

Det finns ingen regelbok som säger att diamanter är snyggast, det är därför om du väljer någon okonventionell sten för dig så är allt okej!

Vad menas med Diamond Alternative?

Vi kan definiera ett diamantalternativ som vilken ädelsten som helst som kan användas i stället för diamant i en förlovningsring eller andra fina smycken.

Alternativ för diamant måste motstå tidens tand, om inte exakt (vilket helt klart inte är möjligt) så nära det.

Med en tanke på alternativ, kanske du tänker på ädelsten som imiterar diamant - som moissanite eller zirkon? Tja, det finns gott om ädelstenar som också kan vara ett bra alternativ för diamanter.

Alternativa stenar av diamant

  • Det bästa alternativet för Diamond

    Eftersom du har bestämt dig för att välja en icke-diamant ädelsten, är det bästa vi kan föreslå dig en moissanite eller en safir ädelsten. Båda dessa ädelstenar är lysande och bländande precis som diamanter. Hållbarheten hos dessa stenar är tillräckligt för att de kan bäras i vardagen.

  • Diamond Alternative, Precis like Diamond

    Att ersätta en diamant är inte så lätt, eller hur? Men tänk om vi berättar att moissanite är exakt som en diamant men det kostar mindre. Vi vet att du kan bli förvånad! Brytningsindex för moissanite är 2.65 - 2.69, vilket är betydligt högre än diamant. Och det betyder att den bländande moissaniten är det mest eftertraktade alternativet för diamant.

  • Den billiga versionen av Diamond Alternatives

    Om du vill välja de färgade alternativen av diamant, kan du välja mjukare ädelstenar som morganit, ametist eller akvamarin. Du måste dock ta extra hand om dessa ädelstenar eftersom de har jämförelsevis lägre hållbarhet.

Varför välja alternativa diamantstenar?

Anledningen till att de flesta väljer diamant är på grund av briljansen, bländningen, hållbarheten och framför allt på grund av dess betydelse. Men det är definitivt inte en stereotyp av alla över hela världen. Vissa människor tenderar att gå utöver det och välja en okonventionell sten för dem.

Kändisar som Eva Longoria, Halle Berry och Gwyneth Paltrow är få namn som har valt en icke-diamantsten, och har stoltserat lika mycket. På samma sätt väljer den kungliga brittiska medlemmen Kate Middleton också en blå safirsten till sin förlovningsring.

Den stora pluspunkten med att få ett smycke som inte är diamanter är de överkomliga priserna. Ett tungt diamantsmycke kommer tillsammans med en hög prislapp och det är detta som avstänger potentiella köpare. Dessutom, om du väljer en färgad ädelsten - det ger en poäng till din personlighet. Det indikerar att du är en särpräglad varelse och har en kreativ och nyfiken sida i dig. Dessutom kan vi inte förneka det faktum att diamanter är ganska vanliga nuförtiden, att välja andra alternativ skulle imponera alla!

Låt oss sätta lite ljus på stenarna som du kan välja som diamantalternativ -

  1. Moissanite

    På senaste tiden har moissanite blivit enormt populär och vi kan bedöma varför. Den starka likheten med diamant och den höga hållbarheten gör det till ett ännu bättre alternativ för dig. Moissanite är mycket mångsidig, dess otroliga gnistra är allt som kopplar en person till dess skönhet.

    Dessutom är moissaniter etiska och ett hållbart alternativ än diamanter.

    Är Moissanite lika bra som diamant?

    Moissaniter och diamanter har mycket gemensamt. Diamond kan styra hjärtat hos alla damer där ute, men de är verkligen inte det enda alternativet. Moissanite är lika konkurrenskraftig oavsett om det gäller hållbarheten eller reflektionen. Vi kan dra slutsatsen att moissanite är ett säkrare och mer prisvärt alternativ om de letar efter diamanter i en budget. Sedan, ja, moissaniten är lika bra som diamant.

  2. Smaragd

    Med den underbara frodiga gröna nyansen är smaragd ett klassiskt val som skulle passa i din drömring. Emerald är en ädelsten som har en hållbarhet på cirka 7.5 på Mohs hårdhetsskala. Att bära smaragd medvetet indikerar vältalighet och ger rikedomar. Det ser ganska bra ut på alla typer av smycken, från klassisk till vintage. Detta alternativ är en säker att få fram din personlighet.

  3. Ruby

    Djärv och elegant! Bara rubin kan se ut båda samtidigt. Det är en no brainer varför rubin är ett utmärkt alternativ till diamant. Ruby ger en vacker kontrast när den paras ihop med gult eller vitt guld. Till vår förundran är rubiner också hållbara för vardagssmycken. Charmen med rubin smycken kan gissas med dess höga popularitet bland kändisar.

  4. Blå safir

    Denna kungliga ädelsten är ett idealiskt val om du går för något som diamant men inte en diamant. Denna vackra lysande blå färgade sten kan få människor att bli imponerade och pryda dess skönhet. Övervägande blå safir används för sin kungliga dragningskraft, men vi kan inte förneka det faktum att det är en mycket mystisk sten som har så många helande egenskaper.

  5. Ametist, Opal, Morganite och Aquamarine

    Ovannämnda stenar kan vara diamantalternativ endast när du vill göra dina smycken i en ljusare nyans. Alla dessa stenar är eleganta och fräscha smycken som du skulle älska att bära hela säsongen.

    Dessa stenar är bland det trendigaste valet av nya brudar och kan därför ersätta diamanter på ett nafs. Deras billigare och okonventionella karaktär är det som drar fler människor mot dem. Du kan vara helt subtil och elegant med dessa stenar som är klädda på dina smycken och kan bära en art-deco- eller vintage-look.

  6. Zirkon

    Åh! hur kan vi glömma det bästa och superprisvärda alternativet av diamant, det vill säga - zirkon. Ett utmärkt val för par med en snäv budget!

    Zircon aka diamantsimulanten, är förstahandsvalet för personer som letar efter billiga smycken som har en stor likhet med diamant.

    Färglös zirkon kan vara lika glittrig och vacker som diamant när den skärs ordentligt. Man kan inte tydligt skilja mellan en korrekt slipad zirkon och diamant. Zirkon är lite mindre i hållbarhet, vilket kan tas om hand. Zirkon är en utmärkt diamantersättning om du vill hålla dig till en lägre budget.

Är zirkon lika bra som diamant?

Zirkon kan bara likna en diamant, men det kan den inte. Zirkon har potentialen att bli lika glittrig och vacker som diamanten visar genom att dess hållbarhet är mycket mindre än diamant. Zirkon är lätt att flisa och få repor och det är därför det behöver ordentlig uppmärksamhet. Medan diamant är det hårdaste ämnet som är känt och är mycket svårt att få flisas.

Så, det är ett klart nej! Zirkon kan se likadana ut men i verkligheten har den ingen match med diamanter.

Zirkon har förresten sina egna egenskaper - anledningen till att folk väljer zirkon framför diamanter. Du kan klicka här för att läsa ut dessa speciella egenskaper i detalj.

Rosec Jewels