Table of Content

Eventet vi, filmfilmer, ser fram emot varje år var äntligen här, också ackompanjerat av glitter och glam som vi alltid håller utkik efter!

Lika glada som vi såg våra favoritstjärnor ta hem det största priset för en artist, kan vi inte låta bli att prisa smycken som den största modesuccén från den ikoniska Oscarskvällen. Precis som den okonventionella champagnemattan (kunde du ta bort det?), gjorde tomtebloss som prunkade av våra modekunniga kändisar oss fast vid första anblicken. Statement-worthy skulle vara en underdrift att beskriva dessa Oscar-smycken-ögonblick som turades om att uppvakta oss.

Det verkade som om djärva halsband, eleganta örhängen och moderiktiga ringar översållade med färgade stenar (till allas förvåning) och glittrande diamanter hade sin egen gala! Samtidigt har vi helt klart mycket att crush på fram till nästa år Oscars. (Vi är skyldiga er ett stort tack, kändisstylister). Men hey, känn dig inte utanför redan om du inte fick en chans att bevittna alla dessa ikoniska (och Oscar-godkända) smycken. Vi är här för att guida dig genom de bästa av dem:

De mest slående Oscar-smyckena 2023

  • När Green Stones stod i centrum

    Jessica Chastain

    Jessica Chastain

    Våren är här och överflödet av gröna stenar som vi fick se satte verkligen stämningen rätt. Jessica Chastain ledde denna trend framifrån när hon stoltserade med sitt underbara gröna halsband som innehöll cirka 80 karat Tsavorite accentuerat med diamanter. Det uttalande som gjorde valet att kombinera sin gnistrande klänning med den ungdomliga färgen på detta gröna halsband fick henne verkligen att sticka ut.

    Sofia Carson

    Sofia Carson

    Hon kom och hon erövrade – inte bara scenen medan hon sjöng "Applåder" utan också den röda mattan när hon visade upp sitt stora gröna halsband. Detta uttalande pjäs var översållat med en rad med 7 åttkantiga smaragder tillsammans med gnistrande vita diamanter i ett antal former. Vem trodde att en enkel sidenvit klänning kunde se så fantastisk ut tillsammans med ett smaragdhalsband?

  • Diamanter kan aldrig gå ur trenden

    Michelle Yeoh

    Michelle Yeoh

    Natten var i Michelle Yeohs namn och precis som en drottning ägde hon den. Förutom att stjäla priset för bästa kvinnliga huvudroll för sin fantastiska prestation i Everything Everywhere All At Once, slog hon ihjäl när hon sågs droppad i diamanter (som vägde hela 175 karat). Eller om vi pratar mer exakt, Pear Diamonds (snacka om snygga former som styr!). Glöden var verklig eftersom hon handlade om gnistrar med en massiv päron diamantring och dramatiska Diamond Dangle Drop Earrings. Samtidigt som hon startade en ny trend, stoltserade hon stolt med ett diamanthalsband som hårband.

    Halle Bailey

    Halle Bailey

    Lika exalterade som vi är över att se Halle ta över biografen i den ikoniska remaken av Den lilla sjöjungfrun, hon såg inte mindre overklig ut än en vacker sjöjungfru själv när hon gick på röda mattan. Det som bländade upp hennes vårgröna klänning var det fina valet att hålla sig till Diamonds. Hon valde enkla Diamond Studs och ett klassiskt Diamond Necklace, vilket fick oss att inse att trender kan komma och gå, men tidlösheten hos Diamonds är här för att stanna. Berätta för oss att du inte förväxlade henne för en Disneyprinsessa!

    Lady Gaga

    Lady Gaga

    Kan den klassiska kombinationen av djärv svart klänning och bländande diamanter någonsin gå ur trenden? Lady Gaga ville inte låta oss ta ett ja som ett svar. Genom att komplettera sin glänsande svarta klänning och djärva röda läppstift med ett par enkla Diamond Studs och (intressant nog) ett Diamond-halsband med krage, vaknade hon och valde att dräpa. Utseendet var en unik blandning av dramatiskt, stilrent och allt däremellan.

    Zoe Saldana

    Zoe Saldana

    The Avatar: Way of Water-stjärnan Zoe Saldana och hennes kungliga modeval vet säkert vägen till våra hjärtan! Men den här gången stal hon den eftersom hon höll den diskret och subtil med en nakenrosa underklänning. Det som sammanfattade hela looken var hennes val av vintage cum feminina smycken. Hon gick efter ett uttalande diamant- och pärlring, men den ultimata bedövningen för oss var det antika diamanthalsbandet som kompletterade hennes underbara nyckelben. För örhängena gjorde hon det mest graciösa valet med ett par tunt par diamanthängande öronklämmor.

  • Är Pink Stones den nya coola?

    Florence Pugh

    Florence Pugh

    Ända sedan barbie-core-estetiken har varit på fri fot, har kvinnor älskat att omfamna sin kvinnlighet med Pink Stones. Vi hade dock inte förväntat oss att se dem göra ett framträdande på Oscarsgalan. Men överraskande nog var Florence Pugh inte bara på humör att ta en risk med ett par rosa örhängen utan slog också ihop det så att vi inte kunde låta bli att lägga märke till det. Rosa turmalin var hennes favoritsten denna gång. Hon valde enkla rosa turmalin droppörhängen men valde drama medan hon valde halsbandet, som båda kompletterar ett par nude couture-klänningar och svarta bilder. Snacka om att experimentera och dräpa på det!

    Emily Blunt

    Emily Blunt

    Vem säger att vitt och en rosa färg inte går ihop? Vi är oense och Emily Blunt är anledningen! Hon prydde mattan och såg ut som en total diva i en neutral klänning med ett romantiskt men extravagant par päronformade rosa safirljuskrona örhängen, vackert framhävda av små diamanter. Metallen hon gick för var det klassiska vita guldet. Hela utseendet verkade så sammansatt att om Oscars hade ett pris för den bäst klädda, skulle hon kunna vara en lovande kandidat.

  • Snake Jewelry kröp sin väg till Oscarsgalan

    Cara Delevinge

    Cara Delevinge

    Att välja Drama samtidigt som accessoarer är inte för alla, men Cara Delevinge är säkert ett undantag. Mattan kanske inte är röd, men hon halkade in i en helt röd klänning med en axel och tog glamkvoten ett snäpp upp. Men överraskningselementet var de Snake-inspirerade smyckena hon valde att dräpa i. Och Spoiler alert: det såg inte alls skrämmande ut. Hennes show-stjälande smycken visade upp ett ormhalsband översållat med päronformade smaragder och Pave-diamanter inbäddade i det klassiska vita guldet. Hon hade också ett matchande par ormknoppar och diamantarmband på sig.

    Angela Bassett

    Angela Bassett

    Världen visste att Angela var en framstående efter hennes otroliga framträdande i Black Panther: Wakanda Forever. Och hon levde helt upp till sitt rykte efter att hon blev nattens höjdpunkt genom att välja en lila organzaklänning och ett dramatiskt ormhalsband. Överraskande nog såg halsbandet ut som om det var gjort för att överglänsa utseendet. Ormhalsbandet var översållat med diamanter som vägde över 50 karat och lindade runt hennes hals och gjorde ett fantastiskt uttalande.

  • Toi Et Moi Ring har en stund

    Danai Gurira

    Danai Gurira

    Toi Et Moi Ring-trenden är inte här för att lämna snart och Danai Gurira påminde oss om det ännu en gång. Hon var inte bara en ren symbol för klass i Wakanda Forever utan också i Oscarsgalan. När hon satsade på den dödliga kombinationen av svart och vitt, parade hon sin högtonade svarta klänning med en Toi Et Moi diamantring som fångade vårt öga. Ringen innehöll dubbla päronformade diamanter. Hon valde att slå ihop dem med ett par pråliga Diamond Ear Cuffs, Armband och Choker som hårinpackning (kändisar verkar inte få nog av den trenden, eller hur?)

  • Överraskningsbesök: De gulorange stenarna

    Deepika Padukone

    Deepika Padukone

    Det var Bollywood-skådespelerskans Oscarsdebut, men hon såg inte ut som en fräschare när det gällde att visa upp en högklassig glamour utan att överdriva! Hon stoltserade med en off shoulder-svart klänning som krävde att den skulle paras ihop med något fenomenalt för att komplettera hennes nedåtgående halsringning. Och hon gjorde inte besviken utan överraskade oss alla genom att välja ett okonventionellt gult safirhalsband. Den innehöll en päronformad gul safir förskönad av vita och gula diamanter. Om det inte räckte för att stjäla våra hjärtan, valde hon också två diamantringar och ett armband gled på hennes handskar.

    Sandra Åh

    Sandra Oh

    Vi trodde aldrig att gul-orange stenar skulle fortsätta att dominera modeuttrycket i Oscars på det sättet. Men Sandra Oh visade att vi hade fel när hon gick med Deepika för att föra trenden med Sunny Stones till Oscars. Och om du inte märkte det, kanaliserade hon också vårstämningen medan hon gick på ett blommigt Citrine-halsband (och Orange Couture-klänning). Halsbandet hade en djupt orange citrin dekorerad med blå safirer runt om i ett blommönster. Verket utstrålade en vintagelook på våren, vilket är något du inte får se varje dag.

  • Marsfavoriten: Aquamarine

    Laverne Cox

    Laverne Cox

    Laverne Cox utseende var en hit eller miss, men vi skulle räkna det som inte bara en stor hit, utan också långt ifrån det vanliga. Vad vi också älskade med utseendet var att hon glödde i isiga blå nyanser av den berömda March Birthstone- Aquamarine Dangle Earrings. (Vem säger att Aquamarine inte är för den röda mattan). Paret smälte väl ihop med hennes blå-svarta ensemble med blå överlägg med en svart satinkjol och fristående ärmar. Hon drog sömlöst bort hela looken och gav oss en stor anledning att crush på Aquamarine.

  • Brown kan vara den nya Black

    Rihanna

    Rihanna

    Vi tror verkligen att ingen sätter trender som Rihanna. Den barbadiska sångerskan var tvungen att sticka ut eftersom hon också var nominerad för bästa originallåt. Hon var på humör att bli helt dramatisk med sin look men valde den mest oväntade färgen för det (brun). Hon valde en chokladbrun skinnklänning med ett par örhängen fyllda i inte en eller två utan tre olika färger. Exakt, det var ett par hängande droppörhängen i flera stenar med bruna och gula diamanter med en liten smaragd emellan. Vi ser verkligen att hon tänder trenden med Brown Stones. Vad mer kan vi förvänta oss av en modedesigner själv!

    Mindy Kaling

    Mindy Kaling

    Om Mindy Kalings utseende för Oscarsgalan inte fick dig att ge hennes modedesigner ett stort skrik, vet vi inte vad som kommer att göra det. Hon var symbolen för klass och kunglighet! Och hon drog sig inte för att gå för klassiker med en vit panelklänning med fristående långa ärmar. Men det som fångade vår uppmärksamhet var hur hon kombinerade denna klassiska cum djärva klänning med örhängen i den mest kontrasterande färgen: Brun. Ja du hörde rätt! Hon valde ett par Smoky Quartz Pendant Örhängen tillverkade i vitt och roséguld, lutade ner till hennes axlar (nästan). Hennes val av tillbehör dramatiserade inte bara utseendet utan fick oss att inse att kombinationen av vitt och brunt kunde vara det nya vitt och svarta (vad säger man?). Det är också en ädelsten som vi vanligtvis inte ser kändisar pryda den röda mattan i (förrän NU, förstås).

Avskedsanmärkning

Oscars, förutom att vara det stjärnspäckade evenemanget där våra favoritartister uppmärksammas, är det också ett evenemang vi ser fram emot för stor stilinspo. Trenderna är satta och brutna på denna biogala och vi älskar varje bit av det. Den här gången handlade Oscar om att skina ut med lite färg då kändisar valde färgade ädelstenssmycken också tillsammans med de konventionella diamanterna (som vi vanligtvis ser). Även om många av dem kan ha tagit hem en Oscar för sina fenomenala prestationer, kommer du säkert att ha svårt att bestämma vem som får ta emot priset för att ha på sig de bästa tillbehören.

Rosec Jewels Staff