Table of Content

Moissanite, stjärnornas sten, upptäcktes 1893. Det är ett naturligt förekommande och laboratorieodlat mineral som består av kiselkarbid. Du kan alltid välja en moissanite ring om du letar efter något unikt.

Stenen finns bara i meteoriter och övre mantelklippor. På grund av dess sällsynta förekomst, odlas moissanite nu i laboratorier med extremt låg miljöpåverkan. Om du är intresserad av att köpa iögonfallande moissanite-ringar till din speciella person, här är vad du behöver veta.

Hur väljer man den perfekta Moissanite-ringen?

Moissanite-ringar börjar bli ganska populära som förlovnings- eller vigselringar. De är perfekta för par som vill ha ett prisvärt alternativ till traditionella diamantringar. Men att hitta den bästa moissanitringen till din partner är ingen lätt uppgift. Att fokusera på de nedan nämnda faktorerna kommer att göra det lättare för dig att hitta den bästa moissanitringen för ditt livs kärlek.

  • Olika kvaliteter av Moissanite-ringar

    Different Grades of Moissanite Rings

    Moissanite finns i olika kvaliteter beroende på dess eld och briljans. Brytningsindex för moissanite är högre än diamant. Därför är glansen av moissanite ljusare än diamanter. Ju högre grad av moissanite, desto mer gnistrar den.

  • Stil och design

    Det bästa varumärket moissanite erbjuder ringar i en mängd olika stilar och design. Innan du letar efter moissanite-ringar bör du överväga bärarens personliga stil. Du kan till exempel välja runda moissanitringar när du vill ha något enkelt men elegant.

    Ovala moissanitringar är mer moderiktiga på grund av sin mångsidighet. En oval moissanite ring har en avslappnad charm och ett modernt utseende. Fyrkantiga moissanitringar blir också ganska populära eftersom de är lätta att underhålla.

  • Karatstorlek

    Karatstorleken är avgörande när du väljer en moissanite-ring eftersom den kommer att avgöra ringens vikt. En tung ring kan vara ganska obekvämt för bäraren. Därför bör du kontrollera storlekstabellen innan du köper en moissanite-ring.

  • Klipp ut

    En evig moissanitring kan skäras i en mängd olika former, som upprätthåller dess elegans. De olika snitten inkluderar fyrkantig, oval, kudde, päron och smaragd.

  • Klarhet

    Moissanitens klarhet definieras av dess brister eller inneslutningar. Varje ädelsten har en viss grad av ofullkomlighet. Men i högkvalitativ moissanite behöver du ett mikroskop med intensiv förstoring för att upptäcka inneslutningarna. Du bör välja en moissanite-ring med bästa klarhet för att den ska gnistra länge.

  • Färg

    Color

    En bra sak med moissanite-ringar är att de finns i en uppsjö av nyanser. De olika färgerna av moissanite mäts på en DK-färgskala som sträcker sig från D till K. Du kommer att stöta på moissanitringar i såväl klara som snygga nyanser.

    De färglösa moissanitringarna innehåller nyanser av gult och grått. Ringarnas ljusa och eleganta nyanser är perfekta för att uttrycka din kärlek till din speciella person.

Frågor att ställa innan du köper en Moissanite-ring

Questions to Ask Before Purchasing a Moissanite Ring

När du väljer moissanite-ringar bör du ställa följande frågor:

  • Hur kan jag veta om ringen är av hög kvalitet?

    Kvaliteten på en moissanitring beror på dess gradering. Du kommer att stöta på olika kvaliteter av moissanitringar på marknaden. Ju högre betyg, desto bättre blir kvaliteten på ringen.

    Om du vill köpa den bästa moissanitringen bör du leta efter en färglös sten. Om ringen är felfri skulle elden och briljansen vara otroligt bra.

  • Vilken karat passar bäst med en Moissanite-sten?

    Det är avgörande att veta att moissanitringar väger mindre än diamanter. Därför kan karatvikten på moissanitringar vara ganska förvirrande. Men för köparens bekvämlighet beskrivs karaten av moissanitringar ofta som "diamantekvivalentvikt."Vanligtvis 1.0 ct och 1.5 ct anses vara de mest lämpliga för moissanite förlovningsringar.

Varför välja Moissanite?

Why Choose Moissanite?

Du kanske undrar varför man väljer moissanitringar framför diamanter. Här är dina skäl:

  • Mycket hållbarhet

    Har moissanite-ringar? Mätning 9.25 på Mohs-skalan är moissanite en mycket hållbar ädelsten. En stor fördel med moissanite är att det inte grumlas med tiden. Färgen, klarheten och gnistan på dina moissanitringar kommer att förbli densamma även efter att du har burit dem i flera år.

    Du kan se att smuts och damm samlas över ringarna då och då. Men det finns inget som lite städning inte kan fixa.

    Ett av de största problemen med moissanite är att de flesta juvelerare inte går med på att fixa dem. Men som tur är är moissanitringar inte alltför känsliga för sprickor och skador.

  • Prisvärdhet

    När du letar efter detta diamantalternativ kommer du inte att kämpa med att hitta prisvärda alternativ. Moissanite kan vara upp till 90 % billigare än diamanter. Även om du vill ha en stor moissanite pärla, behöver du inte vara alltför orolig för budgeten.

    Inom utbudet av prisvärda moissanitringar kommer du att kunna utforska de olika nyanserna av denna ädelsten. Men de färglösa moissanitringarna är lite på den dyra sidan på grund av sin klarhet.

  • Iriserande glöd

    Den iriserande utstrålningen hos moissanitringar är oöverträffad. Utseendet och känslan av moissanitringar matchar diamanter. Om du jämför moissanite vs. diamant kommer du inte att kunna se skillnad om du inte har ett tränat öga för det.

    Det dubbla brytningsindexet för moissanite ger den en oklanderlig briljans. En moissanite sten kommer att gnistra ännu ljusare än en traditionell diamantsten.

Var kan man köpa Moissanite-ringar?

Om du undrar var du kan köpa moissanite-ringar är Rosec Jewels din ultimata destination. Du kommer att upptäcka en enorm samling av moissanitringar i olika design och nyanser. Oavsett om det är för en förlovning eller ett bröllop, är moissanite-ringarna från Rosec Jewels verkligen imponerande. Så fortsätt och köp din nu!

Rosec Jewels