Table of Content

När öronhåltagningsfebern tar över, förstår vi hur svårt det är att motstå att överlämna sig till trenden och ge den en chans. Och på tal om trender, Helix Piercing har visat sig vara det mest moderiktiga valet av piercing som (mer än något annat) blåser liv i dina öronstackmål. Från dina favoritkändisar som Miley Cyrus, Scarlett Johansson, Cardi B, etc., till granntjejen som du förmodligen älskar för hennes chica känsla för stil, alla har setts gå galet över det.

Och eftersom du är här slår vi vad om att du i hemlighet har velat få en Helix-piercing själv. Men saknar du all kunskap som krävs för att gå vidare med det? Inga problem! Vi har sammanställt en komplett guide för att introducera dig till i stort sett allt du behöver veta – från vad en Helix-piercing egentligen är och dess typer till hur du tar hand om den och de fantastiska stilarna hos Helix-smycken . Så, utan vidare, låt oss gå framåt:

Vad betyder en Helix Piercing?

What does a Helix Piercing mean?

Först och främst, en Helix Piercing, i enklaste termer, står för varje piercing som är placerad vid det övre och yttre brosket i örat. Det är därför vissa till och med gillar att hänvisa till det som Helix Broskpiercing.

Det kan vara svårt för dig att bestämma dig för den exakta platsen för denna piercing. Det är just för att öronbrosket är hem för ett (betydligt) större område, vilket ger plats för ett antal piercingar här.

Så precis från en Forward och låg eller Mid Helix Piercing till dubbel och trippel Helix piercing, det finns en myriad av piercingvarianter där ute. Men för att rädda dig från all förvirring har vi diskuterat varje typ av Helix-piercing separat nedan:

Typer av helixpiercingar

  • Standard Helix Piercing

    Handar ner de mest klassiska och populära öronpiercingarna som finns, en Standard Helix Ear Piercing är placerad vid det övre brosket (på den yttre kanten) av örat.

  • Forward Helix Piercing

    En Forward Helix Piercing (enligt vad namnet antyder) är placerad vid det övre yttre brosket i örat (närmast ditt ansikte). Om vi ​​definierar det i ett bredare sammanhang så ligger det precis vid Tragus-piercingen. Om du letar efter ett mer dramatiskt utseende kan du till och med välja en serie piercingar i detta område - till exempel en dubbel eller trippel framåt helixpiercing.

  • Mellan och låg helixpiercing

    En utmärkelse bland de vanliga Helix-piercingarna, en Mid Helix-piercing är placerad i mitten av den yttre öronkanten. En Low Helix Piercing, å andra sidan, är placerad specifikt i området precis ovanför örsnibben (längs den yttre kanten av örat). Denna placering möjliggör en unik och stilren look samtidigt som den är relativt diskret.

  • Dubbel och trippel helixpiercing

    Du kanske har gissat det med namnet vid det här laget att vi inte syftar på piercingens position när vi talar om en dubbel och trippel helixpiercing. Vi talar uttryckligen om antalet (flera) piercingar. En Double Helix Piercing involverar två individuella piercingar som är placerade runt varandra (i vertikal linje) längs brosket på Helix. Å andra sidan, om antalet piercingar placerade ovanför varandra är tre, kallas det för en Triple Helix Piercing.

Kostnad för Helix Piercing

Även om du talar om en så vanlig utgift som att få hål i öronen, är det bäst att tänka på budgeten i förväg. Men det viktiga att notera här är att kostnaden inte kan fixas eftersom ett stort antal faktorer dikterar det, direkt från piercerns erfarenhet, studion du väljer, kvaliteten på Helix piercingsmycken som används, etc.

Förutom det, i genomsnitt, varierar en Helix piercing kostnad någonstans mellan $30 till $75.

Hur smärtsamt är helixpiercing?

How painful is helix piercing?

Om du inte kan ta mod till dig att ta en Helix Ear Piercing eftersom förväntan på smärtan som du tror att du kommer att utstå verkar skrämmande, oroa dig inte. Det är inte så illa som folk tror. Faktum är att du skulle vara glad att notera att det är den minst smärtsamma broskpiercingen (men mer smärtsam än en örsnibb) som mer eller mindre får ett betyg på 4-5 av 10 på smärtskalan. Den enkla anledningen bakom det är det faktum att brosket i övre örat i allmänhet är tunnare och därför inte kräver mycket tryck (och hud) för att perforera ett hål.

Dessutom, om du frågar oss, beror mängden Helix Piercing Pain också på vilken piercingstudio du väljer (och vi kan inte betona det tillräckligt). Om du väljer en professionell piercingstudio av högsta klass, kommer du med största sannolikhet att utstå mindre smärta (och som en extra fördel kan du eliminera de potentiella riskerna). Det beror på att erfarenheten och skickligheten hos piercern här kommer väl till pass här för att säkerställa en bekväm och pålitlig upplevelse.

Tid det tar att läka Helix Piercing

När du har gjort piercingen och den svåra delen är officiellt över, vet vi att den första frågan du kommer att ställa skulle vara - hur lång tid skulle det ta för piercingen att läka? Så låt oss bara diskutera det i förväg.

Tja, i genomsnitt kan den fullständiga läkningstiden för Helix Piercing vara allt mellan 6 till 12 månader (även om under de första två till fyra månaderna kommer du att se det läka lite). Vi vet att frågan som uppstår nu är varför det är så svårt att läka en Helix Piercing eller hur tar det så lång tid? Tja, det enkla (vetenskapliga) skälet bakom det handlar om att (till skillnad från en örsnibb) ett brosk är allt annat än en mjukvävnadspiercing och blodflödet i det övre broskområdet är (jämförelsevis) lägre. Så det krävs naturligtvis mer än vanligt för att såren ska läka och vävnaden förnyas.

Förutom allt detta varierar den exakta läkningstiden och processen till stor del från person till person eftersom varje kropp reagerar olika. Dessutom bestäms det också av vilken typ av eftervårdsprocess du behandlar din piercing med (se det som din vägledning för att göra eftervården rätt).

Helix Piercing: Smyckesmaterial

När du ger dig ut för att ta en piercing är det sista du vill ha en allergisk reaktion från det Helix piercing smyckematerialet som används. Så gör det till en punkt att investera i örhängen som har tillverkats i en metall av god kvalitet. De mest pålitliga är följande:

  • Guld

    Oavsett om du pratar i termer av estetik eller säkerhetssyften, är guld utan tvekan en av de bästa metallerna för Helix-smycken. Det rekommenderas att välja högkvalitativa, nickelfria Gold Helix Örhängen (som har en metallrenhet på 14K eller 18K) för att eliminera risken för allergiska reaktioner.

  • Titan

    Om du lider av metallallergier eller -reaktioner, är Helix-örhängen tillverkade i titan (helst ett implantat grand) det för dig. På grund av denna metalls hypoallergena (nickelfria) natur och lätta vikt fungerar den som ett säkert kort för Helix-piercingar.

  • Kirurgiskt rostfritt stål

    Ett annat pålitligt val av metall, Surgical Steel är känt för sin hållbarhet, prisvärdhet och hypoallergena egenskaper. Dessutom är den mycket motståndskraftig mot korrosion och nedsmutsning, vilket håller potentiella allergier borta.

Helix Piercing Smycken Style

Helix Piercing Jewelry Style

Vi vet att det är svårt att vänta på att piercingen ska läka helt innan du kan ta på dig dina favoritsmycken i den. Men även om vi inte kan göra läkningsprocessen snabbare, kan vi verkligen introducera dig för de många Helix Piercing-smycken som du säkert kommer att älska att pryda när allt är bra och läkt:

  • Stud

    Stud Örhängen är den officiella bästa vännen till en Helix-piercing. Dessa örhängen är vanligtvis små i storleken (för att bekvämt passa in i piercingen) och är dekorerade med en ädelsten/diamant och har en rak stolpe som sätts direkt in genom piercingen. När det gäller estetik är dessa Helix Piercing Örhängen uppskattade för sin klassiska och eleganta look.

  • Båge

    Hoop Earring definieras av en metallring (cirkulär eller halvcirkulär till formen) som vanligtvis har en gångjärnsförsluten eller låsbar stängning. För estetiska ändamål har den vanligtvis ädelstenar/diamanter. Om det är en chic och edgy look som du vill är Hoop Earrings den perfekta vägen framåt. Dessutom är det tänkt att skapa en sömlös öronstapel som kompletterar flera piercingar som en Double Helix Piercing.

Är en Helix Piercing riskabel?

Ingen piercing är immun mot infektioner och ärrbildning, men ja, Helix Ear piercing kräver särskild uppmärksamhet eftersom blodflödet i ditt övre brosk är lägre (jämfört med en örsnibb). Så medan såren tar sin egen söta tid att läka, görs din piercing sårbar för risken för infektioner. Det borde dock inte vara en anledning till oro om du följer rätt försiktighetsåtgärder och eftervård (och tur för dig, vi har sparat den här delen till sist).

Men först och främst, låt oss diskutera vilken typ av biverkningar som kan störa dig om du är slarvig med eftervården.

Biverkningar av piercing

  • Infektioner

    När Helix-broskpiercingen är i sitt mest sårbara tillstånd är det mest sannolikt att en infektion uppstår. De vanligaste symtomen för att upptäcka det är smärta, rodnad, flytningar, grönt eller gult pus och svullnad. Om gud förbjude din piercingplats lider av något av dessa, är det i ditt intresse att söka omedelbar medicinsk hjälp.

  • Ärbildning

    Om din piercing går igenom hårda skador, slitningar, irritation eller helt enkelt överproducerar kollagen för sårläkning, blir den mer benägen att utveckla ett ärr. Ett ärr är inget annat än närvaron av otäcka märken runt piercingplatsen.

  • Keloider

    Keloider definieras bäst som en mer läskig (och allvarlig) form av ärr. De kännetecknas av en upphöjd och tjock ärrvävnad (som ibland är ännu större än den ursprungliga piercingen). De utvecklas vanligtvis som svar på traumat från Piercingen (vare sig det är en standard eller Forward Helix Piercing) eller på grund av genetisk disposition.

Eftervård för Helix Piercing

Aftercare for Helix Piercing

Försiktighetsåtgärder är alltid bättre än att bota och med det hänvisade vi till att presentera dig för några snabba eftervårdstips och tricks som håller dig mil bort från alla biverkningar som listas ovan.

  • Oavsett hur tvingad du är på grund av vana, gör inte nybörjarmisstaget att röra din färska Helix Broskpiercing gång på gång. Om du gör det kan det göra den utsatt för infektioner, inflammation eller irritation. När du måste röra vid den, se till att dina händer är ordentligt rena för att undvika att bakterier kommer in på piercingstället.

  • Precis som dina Helix Piercing-smycken kräver även piercingplatsen lite religiös rengöring (helst en eller två gånger om dagen). För det kan du använda en färdig koksaltlösning eller en skonsam, parfymfri rengöring speciellt designad för piercingar. Blötlägg försiktigt en ren bomullstuss eller -dyna i lösningen och rengör försiktigt runt piercingen för att ta bort eventuella skorpor eller skräp.

  • Under Helix Piercing Healing-perioden, undvik att bära tillbehör som hjälmar, hörlurar, hattar etc., eftersom de är mer benägna att haka i eller riva din piercing. Dessutom är hårprodukter (som gel eller sprayer) inte dina vänner under den här fasen eftersom de kan irritera din piercing långt.

  • Trots hur frestad du blir, försök att undvika att sova på sidan av piercingen för att förhindra onödigt tryck och irritation.

  • Innan du byter Helix-smycken, försök att vänta tills piercingen är helt läkt. Rådgör med din piercer för lämplig läkningstid för din helixpiercing.

Avskedsanmärkning

Helix Piercing har på sistone dykt upp som den nya coola och alla smyckesälskare där ute är här för att spela med. Men medan du förbereder dig för att få en av dessa Helix Brosk-piercingar, finns det vissa faktorer du måste vara väl förtrogen med. Och tur för dig, vi har samlat dem alla i den här one-stop-guiden. Så, från vad en Helix-piercing verkligen betyder, dess variationer, smyckesmaterial och stilar till riskerna och hur du håller dem borta, kommer du att få veta allt och mer i den här bloggen. Vi hoppas att du fick mycket med dig från den här diskussionen, vi hälsar varmt. Håll utkik efter fler sådana intressanta och informativa bloggar!

Rosec Jewels