Table of Content

Förbereder du dig på att erbjuda din dam kärlek för livslångt engagemang och letar du efter en perfekt ring? Det kan verka som en skrämmande uppgift i början när det finns så många alternativ tillgängliga på marknaden, från enkla till snygga. Att skaffa en färgad förlovningsring istället för att gå med diamanter har varit trendmässigt ganska länge nu.

Om du är intresserad av att täcka alla aspekter av att köpa den perfekta förlovningsringen för henne så har du hamnat på rätt sida.

Visste du? Blue Topaz Förlovningsring blir ett allt mer populärt val bland de blivande brudarna som letar efter något unikt alternativ till de traditionella förlovningsringarna i diamant. Ja, du hörde rätt! Så nu, oavsett om du känner dig förvirrad av de himmelska blå nyanserna av blå topas, eller inte kan motstå att studsa tillbaka till de glittrande diamanterna men fortfarande överväger andra alternativ, låt oss vägleda dig genom hela processen (gärna tacka oss senare dock )!

Vad är Blue Topaz Gemstone?

Blå är den mest älskade och populära färgen på topasen på dagens smyckesmarknad. Den är solid och tillgänglig i ett brett utbud av blå färger, från blek till djup med en måttlig mörkblå ton.

I antikens historia höll egyptierna denna sten mer värdefull eftersom de ansåg den Blå Topazstenen som en källa till uppriktighet och tillväxt i förhållandet. Förutom det utropar judarna Blue Topaz Gemstone som en sann hedersmedalj och belönas endast till seniorprästen.

Vad betyder Blue Topazs förlovningsring?

Blå topas är en härlig ädelsten som finns i en mängd olika nyanser som London Blue Topaz, Swiss Blue Topaz och Sky Blue Topaz, och var och en av dem är betydelsefulla på sitt eget söta sätt. Det är ett älskat val att fira engagemang med på grund av dess vackra betydelse som är förknippad med inspiration, lugn och fridfullhet.

Blå topas sägs vara stenen för lycka och kärlek och man tror också att den uppmuntrar positiv kommunikation, ärlighet och öppenhet mellan älskare.

Vad ska man titta efter när man köper Blue Topaz förlovningsring?

Du kanske har bestämt dig för stenen, men vi förstår att processen med att köpa en förlovningsring inte är en cakewalk. Vilken typ av design föredrar hon? Vilken kvalitet att jaga efter? Vad anses ens vara en blå topas förlovningsring av god kvalitet för den delen? Dessa kan vara några bland de miljoner frågor som måste köras i ditt sinne och vår guide är här för att hjälpa dig att avsluta dilemmat en gång för alla. När allt kommer omkring måste ringen som binder er två samman för alltid vara "one of a kind".

Låt oss ta dig ett steg närmare att hitta den perfekta förlovningsringen:

4C:erna 

Letar du efter en gnistrande Blå Topaz Ädelstensförlovningsring?

Välj en blå topas ädelsten måste börja med att erkänna stenens speciella detaljer. Graden av Blue Topaz beror på 4C:erna som är - Color, Cut, Clarity och Carat-vikt. 4Cs beskriver tydligt stenens skönhet och dess värde. Låt oss lära oss mer om 4Cs av Blue Topaz i detalj: -  

  1. Färg

    Färgens liv spelar en avgörande roll för ädelstenar av blå topas. Djupt mättad blå topassten kräver högre prislappar än de ljusare nyanserna. Blue Topaz Stone finns i färgvariationer inklusive:

    London Blue Topaz- London Blue Topaz är känt för att komma i en lockande bläckblå eller gråblå nyans. Faktum är att dess färg anses vara den mörkaste av alla Topaz-varianter. Dessutom har den en måttlig till mörk färgmättnad, vilket gör den så tilltalande att titta på. Om hon gillar sina smycken mörka och bländande, är en London Blue Topaz förlovningsring den att gå för.

    Swiss Blue Topaz-  Swiss Blue Topaz belönas med en unik elektrisk blå nyans som intressant nog påminner om den rika färgen i Karibiska havet. Den hyllas för att ha en perfekt mellanblå nyans, mörkare än Sky Blue Topaz men ljusare än London Blue Topaz. Om hon är mer benägen till levande och klarblå nyanser, skulle hon älska en schweizisk blå topas förlovningsring.

    Sky Blue Topaz- Sky Blue Topaz har en delikat ljusblå färg, som perfekt liknar färgen på en klarblå himmel. Den har en glasaktig lyster och dess pastellblå färg förväxlas ibland med akvamarin tack vare den kusliga likheten. Om hon är en älskare av ljusa och subtila färger, skulle en himmelsblå Topaz förlovningsring säkert göra jobbet.

  2. Klipp ut

    Att skära en ädelsten kräver en del skickligt konstnärskap eftersom processen syftar till att förstärka ädelstenens lyster, färg och briljans. Med det sagt anses Round cut vara det mest eftertraktade valet för alla förlovningsringar såväl som specifikt för en blå topassten. Av en enkel anledning: detta klassiska snitt intensifierar ädelstenens briljans, ljushet och lyster som ingen annan. Dessutom, om hon alltid är fängslad av klassiker, är det här snittet att gå för.

    Förutom det är andra populära alternativ oval, päron och kuddskuren. Medan oval skuren, tack vare sin långsträckta form, gör att fingrarna ser petita och långa ut, belönar päronsnittet ädelstenen med ett större utseende. Och kuddsnitt, med sin intressanta kuddliknande form, förstärker lystern hos Blue Topaz. Dessutom, om hon är mer för snygga former, är marquise och trilliant cut din bästa insats.

  3. Klarhet 

    The Blue Topaz är typ 1 ädelsten, vilket betyder att den är nästan fri från inneslutningar, skavanker och repor som kan ses med blotta ögat. Denna nivå av ädelstens klarhet gör blå topas till en ädelsten som är ren för ögonen.

  4. Carat 

    Carat är standardenheten för att mäta vikten av en ädelsten. Om hon föredrar att bära en lättviktsring, gå för den som faller under 1 karat märket, medan hon gillar att bära höga vägande smycken, kan du gå längre än till så många som 4-5 karat.

Förlovningsringens metall

När du är klar med valet av Blue Topaz Ädelsten är det dags att bestämma metallen. Guld har alltid varit det mest klassiska valet att gå för när det kommer till förlovningsringar. Den här metallen underlättar inte bara för dig med många färgalternativ att välja mellan (vitt guld, gult guld och roséguld) utan glittern och glamouren som guld erbjuder är bortom jämförelse. Medan vitt guld är ett alltmer populärt val för moderna brudar tack vare sin subtila och silvervita nyans, är gult guld det traditionella valet som komplimenterar varje hudton och roséguld, å andra sidan, ger juvelen en feminin touch och romantiskt tilltal. . Var säker på hennes preferenser, och vad som komplimenterar designen och stenen bäst och besluta därefter. För att vara säker på kvalitet, se till att guldet är stämplat och att du är igång.

Tips för att ta hand om din Topaz förlovningsring

Blå topas - De är mjukare i olika aspekter vilket betyder att de lätt kan skadas och bilda sprickor och spån i stenen om de inte sköts om. Du kan överväga att följa nedanstående tips som hjälper dig att hålla stenen ren och behålla dens glans över tiden.

  • Ta en skål med lätt varmt vatten och gör en tvållösning men se till att undvika fuktgivande tvål
  • Blötlägg ringen i vattnet i cirka 10 till 15 minuter och rengör sedan stenen med en mjuk trasa eller mjuk borste för att ta bort smutsen från hörnen. Se till att klappa stenen torr senare.
  • Undvik plötsliga temperaturförändringar och ånga när du bär en blå topas förlovningsring.
  • Försök aldrig att använda ett ultraljudsrengöringsmedel på Blue Topaz Ring eftersom det tenderar att bryta sönder ädelstenen.

Bästa blå topasförlovningsring från Rosec Jewels Collection

  1. Lavish London Blue Topaz Ring med Moissanite

    Lavish London Blue Topaz Ring with Moissanite

    Den typ av ring som skulle få dem att stanna och stirra! Den har mittstenen i en enorm Asscher Cut London Blue Topaz kompletterad med gnistrande sidostenar av Round Cut Moissanites. London Blue Topaz är i sig en symbol för evig kärlek, vilket gör denna förlovningsring till en perfekt symbol som firar din eviga kärlek. Om hon är mer för kungliga juveler kan denna förlovningsring vara din bästa insats.

  2. Rund blå Topazring med Halo

    Round Blue Topaz Ring with Halo

    Denna klassiska och uttalande Round Cut London Blue Topaz Förlovningsring är ett överdådigt val som du kan njuta av i årtionden. Classic Round Cut Solitaire of London Blue Topaz är förskönad med en gnistrande Halo av Round Cut Moissanites. Om hon gillar att hålla det enkelt, leta inte längre än den här klassiska förlovningsringen.

  3. Princess Diana Inspirerad ring i oval form

    Princess Diana Inspired Oval Shape Ring

    Princess Diana satte ribban högt för förlovningsringar när hon såg fantastisk ut när hon tog på sig sin ikoniska ovala förlovningsring. Ända sedan dess har kvinnor drömt om att visa en liknande ring som vänder många huvuden. Leta inte längre, vår Princess Diana-inspirerade ring är här för att uppfylla hennes önskan. Denna kungliga ring visar upp en ljusblå mittsten av schweizisk blå topas förstärkt med en gnistrande Halo av rundslipade diamanter. Det är verkligen ett unikt val för din enda.

  4. Swiss Blue Topaz Solitaire Ring

    Swiss Blue Topaz Solitaire Ring

    Din ring, ditt sätt, din komfort vår preferens. Låt din fantasi få vingar och flyga högt med Rosec Jewels Blue Topaz Förlovningsring-kollektionen. Vi ger dig rätt smycken till din sida, så att du kan få din bae att känna sig glad och speciell. Att införliva den färgade blå topasädelstenen i guldmetallen ger din bättre hälft ett uttalat utseende och den större ädelstenen ger hennes hand det fullaste utseendet för att stjäla hela rampljuset åt henne.

  5. Minimal London Blue Topaz förlovningsring

    Minimal London Blue Topaz Engagement Ring

    Sky Blue Topaz Förlovningsringar är glada, ljusa och fyllda med en anda. Den har en kreativ och uttrycksfull nyans som gör den perfekt för kvinnor som föredrar att välja de unika alternativen. Den bästa delen av ringen är dess unika ädelsten som har olika andliga fördelar som kärlek, medkänsla, förståelse och stabila relationer som varar längre.

  6. 2 Stone London Blue Topaz Ring

    2 Stone London Blue Topaz Ring

    Om din partners drömförlovningsring är delikat och elegant, så har denna 2 Stone London Blue Topaz förlovningsring från Rosec Jewels allt hon kunde ha önskat sig. Ett fantastiskt sortiment av diamanter mot den gnistrande guldmetallen ger henne en spektakulär look. Låt henne uppleva charmen med ringen för att omfamna outfiten och hennes elegans.

  7. London blå topas och diamantförlovningsring

    London Blue Topaz and Diamond Engagement Ring

    Om hon älskar allt som är blommigt och fint är det här något för henne. Svep bort henne från fötterna med denna hisnande förlovningsring som har en vacker mittsten av rundslipad London Blue Topaz, glittrade upp med en blommig halo av rundslipade diamanter. Låt denna blommiga ring betyda att din kärlek för alltid kommer att blomma!

  8. Fantastisk smaragdskuren ring

    Amazing Emerald Cut Ring

    Låt henne se lika graciös ut som en blå svan. Denna Octagon Cut Swiss Blue Topaz Ring, skulle elegant drapera mot hennes finger precis som en bejewels-mantel som är avsedd att se hennes förlovningsring större ut. Det ikoniska smaragdsnittet har alltid varit märket av kärleksföreningen mellan två kärleksfåglar under en livslång tid. Ta en närmare titt och omfamna skönheten i Moissanite-detaljerna som är värda att köpa.

  9. Hjärtform Himmelsblå Topaz Ring

    Heart Shape Sky Blue Topaz Ring

    Vill du ge ditt livs kärlek en hjärtformad förlovningsring, den här biten av blå topasring kontrollerar alla rutorna. Med den sipprande hantverkskänslan sprids diamanten runt det gyllene bandet precis som att lyckan kommer till dig med hjärtfullhet.

Köptips för Topaz förlovningsring 

En förlovningsring är ett meningsfullt smycke som har allt som kan uttrycka ditt kärleksspråk för att vårda ögonblicket. Din idealiska sökning efter en förlovningsring behöver mer klarhet så att du kan göra den bäst för henne.

Känn din budget 

Budget är en mycket viktig aspekt som alla måste titta på innan du gör det faktiska köpet så att du kan hitta rätt förlovningsring enligt din bekvämlighet. I det här köpet spelar färgen och karatvikten stor roll så du måste fatta ditt köpbeslut med eftertänksamhet.

Känn hennes ringstorlek 

Detta steg är viktigare än något annat eftersom en korrekt ringstorlek är det första steget mot att köpa en perfekt förlovningsring. Se till att ta väl hänsyn till ringarna hon redan har på sig, mät om möjligt upp det med tejp. För att göra jobbet enklare kan du alltid ta hjälp av den kostnadsfria ringstorleken som vi använder utan kostnad.

Förstå vilken vård din Topaz behöver

Topaz är en stark och krävande ädelsten som måste tas om hand med lämpliga produkter och försiktighetsåtgärder för att skydda den från potentiella skador och behålla sin glans. Rengörings- och skötseltips delas redan i den här bloggen så du kan kolla dem i avsnittet ovan.

Tänk på behovet av att anpassa din ring

För att förstå det sentimentala värdet som förlovningsringen har för dig, använder vi kompletta anpassningstjänster. Om du har en specifik design i ditt sinne, skulle vi blåsa liv i din fantasi. Om du vill skriva ett uppriktigt meddelande på det, har vi dig täckt. Lägg gärna till mer mening till din ring genom att göra den personlig och se hennes leende öra mot öra.

Välj en certifierad och verifierad juvelerare eller återförsäljare 

Vi pratar om ringen som hon praktiskt taget skulle leva i. Hon skulle vårda det lilla tecknet på kärlek för en livstid. För att vara säker på att den är i sitt bästa skick vid varje given tidpunkt, gå till en ädelstensring som är certifierad av ett välrenommerat gemologiskt institut.

Genom att göra kvalitet till vår bästa policy, på Rosec Jewels använder vi endast autentiska och certifierade smycken. Varje juvel går igenom olika stadier av inspektion och analys för att klara parametrarna för kvalitetsvalidering.

Vanliga frågor

  1. Kan en blå topas vara en vigselring?

    Eftersom Blue Topaz representerar kärlek och lojalitet, kan det också bli en perfekt vigselring. Den har också en hårdhet på 8 av 10 på Mohs skala vilket gör den något slitstark att bäras regelbundet, vilket gör den till ett mycket eftertraktat val att moderna vigselringar med.

  2. Vad symboliserar en blå stenring?

    Man tror att de blå topasringarna symboliserar himlen och attraherar himmelska välsignelser till bäraren. Även om de är förknippade med lycka, skydd mot ondska eller avund, och en symbol för kungligheter.

  3. Vad är stjärntecknet för den blå topasädelstenen?

    Skytten och Stenbocken är båda stjärntecknet för den blå topasädelstenen. Dessa är unika och har starka tecken inom astrologi.

  4. Kan Blue Topaz repa lätt?

    Med en hårdhet på 8 av 10 på Mohs skala är Blue Topaz en ganska reptålig ädelsten. Den tål slitaget vid daglig användning med stor lätthet.

Rosec Jewels